Veste de ultima oră pentru milioane de pensionari. Ce intenționează să facă Poșta Română chiar acum

Veste de ultima oră pentru milioane de pensionari. Ce intenționează să facă Poșta Română chiar acum
Cel mai bogat român din raiul miliardarilor de lângă București. Are o avere de câteva sute de milioane de euro

Condițiile actuale îngreunează deplasările și militează pentru distanța socială. Directorul Poștei Române a venit cu o soluție. Acesta a făcut recomandări importante tuturor pensionarilor.

Veste pentru milioane de pensionari. Ce intenționează să facă Poșta Română

Ordonanța Militară 3 prevede ca circulația persoanelor peste 65 de ani în afara locuinței să fie permisă numai între orele 11 și 13 doar pentru: cumpărături, asistență medicală, îngrijirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, activitate fizică individuală, nevoile animalelor de companie.

De asemenea, ordonanța precizează că primăriile sunt obligate să identifice pensionarii singuri, pentru a le asigura tot ce au nevoie astfel încât aceștia să nu fie nevoiți să iasă din case.

Condițiile grele din prezent au ridicat multe semne de întrebare în privința pensiilor. Cu răspunsuri a venit Horia Grigorescu, directorul Poștei Române, care i-a asigurat pe bunici că vor primi banii la timp, ba chiar există șanse să îi primească mai devreme.

„Nu pot să promit, dar facem tot ce ne stă în putere”

„Nu doar ca ajung toate pensiile la timp, ajung incepand cu data de 1 aprilie. Calendarul normal de distribuire a prestatiilor sociale, a pensiilor, este 1 – 15 aprilie. Noi, impreuna cu colegii mei, pentru ca ei sunt de fapt eroii acestei situatii, postasii, factorii postali, vom incerca sa facem toate demersurile necesare pentru a ajunge chiar mai repede decat calendarul normal.

Veste de ultima oră pentru milioane de pensionari. Ce intenționează să facă Poșta Română chiar acum
Poșta Română intenționează să livreze pensiile mai repede decât calendarul normal

Nu pot sa promit acest lucru la acest moment, dar facem absolut tot ce ne sta in putere ca sa ajunga banii cat mai repede la toti pensionarii, sa aiba toata lumea bani in casa inainte de sarbatorile pascale. Noi incercam sa facem o surpriza pensionarilor si incercam sa venim cat mai repede la usa fiecarui pensionar”, a spus Grogorescu, la România TV.

Bunicilor le este recomandat să semneze cu propriile pixuri

Directorul companiei a făcut și câteva recomandări importante tuturor bătrânilor care primesc banii prin intermediul Poștei Române. Grigorescu i-a îndemnat pe pensionari să folosească pixuri proprii când vor semna taloanele de pensii.

„Încercam sa gasim o varianta cat mai eficienta sa punem banii in plic pentru a limita interactiunea dintre pensionari si factorii postali, astfel incat momentul in care se aduc efectiv banii in casa omului sa dureze cat mai putin, sa fie banii pre-numarati, sa putem sa transmitem direct plicul respectiv.

Totodata, avem rugamintea fata de absolut toti pensionarii, in masura in care este posibil, sa foloseasca pixuri proprii in momentul in care semneaza taloanele de pensii si se atesta ca am dus respectivele pensii in casa omului”, a completat acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI