22 sept. 2023 | 09:55

Pont de la Gina Bradea pentru cel mai bun pilaf de orez. Ce să pui în el să aibă gustul perfect

Diverse
Pont de la Gina Bradea pentru cel mai bun pilaf de orez. Ce să pui în el să aibă gustul perfect
Pont de la Gina Bradea pentru cel mai bun pilaf de orez. Ce să pui în el să aibă gustul perfect

Pilaful de orez este un preparat delicios, ușor de preparat, pentru care nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Totuși, este important să le folosești pe cele potrivite și să urmezi întocmai rețeta. Cele ea bucătăreasă Gina Bradea spune cum să faci cel mai bun pilaf.

Ce orez alegem pentru pilaf

Gina Bradea este una dintre cele mai bune bucătărese ale momentului. Este pricepută și pregătește cele mai interesante feluri de mâncare, ce îi ies mereu ca la carte. Bucătăria este marea ei pasiune și nu dă greș niciodată.

Sunt mai multe tipuri de orez pe piață, fiecare fiind folosit la anumite rețete: orez alb, integral, orez negru, orez sălbatic sau orez roșu, dar și multe alte feluri. Orezul potrivit pentru pilaf este orezul cu bob lung, de tip Basmati sau Arborio, care se va fierbe perfect și nu se va lipi de oală.

Este foarte important să nu fierbem prea tare pilaful. Dacă este ținut prea mult pe foc, boabele se vor sfărâma și textura va fi una de terci, moale și chiar apoasă.

Un pilaf trebuie să fie bine fiert, boabele să rămână ferme și să se amestece bine cu celelalte ingrediente.

Pașii pentru un pilaf perfect

Gina Bradea a dezvăluit cum trebuie să faci, de fapt, un pilaf adevărat și ce pași trebuie să urmezi exact. Iese exact ca la mama acasă, toată lumea îl va adora.

Vezi și: Nu mai fierbe gogoșarii pentru la iarnă. Pont de la Gina Bradea să-i faci fără multă muncă, ies aromați și crocanți

1. Măsurați orezul, dolosind o cană, un pahar sau o ceașcă. Apoi, transferați-l într-un recipient suficient de mare, pentru a putea fi clătit cu apă din belșug.

2. Spălați cu grijă orezul folosind 4-5-6 clătiri, alternând între apă rece și apă călduță, asigurându-vă că vânturați bine orezul. Continuați acest proces până când apa devine perfect limpede.

Prin acest procedeu, se îndepărtează făina formată de la boabele sparte, asigurându-vă că orezul nu va îngroșa preparatul în timpul gătirii (deoarece orezul conține amidon).

3. Măsurați cantitatea de apă utilizând același recipient folosit pentru a măsura orezul și adăugați 2,5-3 căni de apă la fiecare cană de orez.

Cantitatea de apă necesară poate varia în funcție de tipul de orez și de preparatul dorit, dar proporția de 3/1 este potrivită pentru majoritatea sortimentelor de orez și pentru diferite tipuri de preparate.

4.Lasă orezul apoi la odihnit timp de 10 minute, în apă rece, după care pune-l la fiert până face spumă, după care se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă la foc mic până când apa seacă de tot. Poți chiar să bagi orezul la cuptor.

5.Nu amestecați deloc și nu lăsați orezul să piardă toată apa, ci doar până când lichidul este absorbit în proporție de 3/4.

Cum faci orezul mai gras

6. Gustați orezul acum și, dacă este necesar, adăugați condimente. Amestecați ușor și acoperiți vasul pentru a permite orezului să se umfle complet, pentru că lucrează și când este luat de pe foc.

Citește și: Pont de la Gina Bradea pentru cel mai bun zarzavat de ciorbă pentru la iarnă. Nu mai pune conservant sau aspirină

7.În aproximativ 10-15 minute, orezul se va umfla bine și va fi gata de servit.

8.Dacă vrei să îl faci puțin mai gras, cu o aromă ceva mai specială, trebuie să adaugi ulei, unt sau chiar untură, în funcție de preferințe.

Nu subestimați untura; este un secret tradițional. Adăugați puțină untură de porc sau de pasăre la pilaf și veți observa cât de fin și fraged va fi rezultatul.

9.Dacă decideți să adăugați legume, carne sau alte preparate, acestea trebuie adăugate de la început.

Carnea ar trebui să fie parțial fiartă, deoarece orezul fierbe rapid. Legumele pot rămâne crocante dacă vă plac, sau pot fi înăbușite ușor, în funcție de preferințe.

Parteneri
Ce a găsit fratele Mădălinei Manole la mormântul artistei, de Crăciun
Redactia.ro
2025 este Anul Șarpelui, un an care anunță transformări profunde și șanse mari de a descoperi dragostea
Click.ro
Zelenski: nord-coreenii sunt executați de comandanți lor, ca sa nu pice prizonieri, rușii nu le acordă protecție. Ce spune Casa Albă
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Andreea Bostănică, în lacrimi pe Tik Tok după ce a pierdut o brățară de 20.000 euro. Influencerița a stârnit revolta internauților
Unica.ro
Cea mai mare avalanșă din istorie. A spulberat totul în cale
EVZ.ro
Cuza și-a asumat relația cu noua iubită! Prima poză oficială cu femeia din viața prezentatorului de la Neatza / FOTO
Spynews
Adevărul neștiut despre Călin Georgescu. S-a aflat acum: Am rămas șocat când...
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: "Tot sistemul de protecție al casei e inventat de mine"
Avantaje
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în MAGAZINE! Plata cu CARDUL s-a MODIFICAT
Mediaflux
Mai mulți bani pentru copiii din România din 1 ianuarie 2025! Guvernul a decis cu cât cresc alocațiile
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro