Poliţiştii din Botoşani au tras focuri de armă pentru oprirea unui suspect de contrabandă. Acesta şi-a incendiat autoturismul şi a fugit

Poliţiştii din Botoşani au tras focuri de armă pentru oprirea unui suspect de contrabandă. Acesta şi-a incendiat autoturismul şi a fugit
Poliţiştii din Botoşani au tras focuri de armă pentru oprirea unui suspect de contrabandă. Acesta şi-a incendiat autoturismul şi a fugit

Polițiștii de frontieră din Botoșani au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare pentru a opri un suspect de contrabandă, care ulterior și-a incendiat mașina cu care fugea și a abandonat-o.

Focuri de armă pentru prinderea unui suspect de contrabandă

Acțiunea de combatere a contrabandei cu țigări a fost organizată în urmă cu o zi, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani, potrivit unui comunicat transmis marți de Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră.

„În cadrul acţiunii desfăşurate au identificat în extravilanul localităţii Roşiori, judeţul Botoşani, un autoturism despre care existau informaţii că ar fi implicat în acte de contrabandă. Şoferul autoturismului suspect nu a oprit la semnalele regulamentare ale poliţiştilor şi, în consecinţă, aceştia au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, trăgând mai multe focuri de avertisment, atât în plan vertical, cât şi către pneurile autoturismului”, se arată în comunicat.

Conform sursei, șoferul a continuat deplasarea, apoi și-a incendiat mașina pe un câmp, după care a fugit prin lanurile de porumb. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în acest caz pentru contrabandă. Aceștia continuă verificările pentru stabilirea întregii activități infracționale și identificarea suspecților.

„Poliţiştii de frontieră sosiţi la faţa locului au reuşit să extragă, înainte ca focul să se extindă asupra întregului autoturism, mai multe colete cu ţigări de contrabandă. Incendiul a fost stins de către pompierii de la ISU Botoşani, sosiţi în scurt timp, existând pericolul extinderii acestuia în lanurile de vegetaţie uscată din apropiere”, precizează reprezentanţii STPF Botoşani.

900 de țigări confiscate în Caraș-Severin

Doi bărbați bănuiți de trafic de țigări au fost reținuți, în urma unei acțiuni desfășurate în urmă cu câteva zile de polițiștii de Crimă Organizată și procurorii DIICOT din Caraș-Severin. Operațiunea este una amplă, derulată în cursul anului 2020 pentru destructurarea unei rețele de contrabandă care acționează în șase județe din sudul și vestul țării.

În urmă cu câteva zile, pe 8 octombrie, oamenii legii au identificat în trafic un autovehicul în interiorul căruia se aflau 900 de cartușe de țigări de contrabandă. Cele două persoane din mașină au fost reținute.

Potrivit procurorilor, aceștia sunt membri ai unor grupări infracționale organizate, specializate în traficul cu țigarete. Aceste grupări ar fi acționat, începând din 2020, în județele Timiș, Arad, Caraș-Severin, Dolj, Mehedinți și Hunedoara.

Polițiștii și procurorii au efectuat 37 de percheziții domiciliare și opt acțiuni de prindere în flagrant delict. În urma acestora, 37 de persoane au fost duse la audieri, iar 21 au fost reținute, arestate sau puse sub control judiciar.

Până în momentul de față, au fost confiscate peste 100.000 de pachete de țigări de contrabandă, în cadrul operațiunilor desfășurate. Suma acestora se ridică la 1.400.000 de lei.

Sursă foto: STPF Botoşani

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI