Polițiștii de la înmormântarea lui Emi Pian, lăudați de IGPR

Polițiștii de la înmormântarea lui Emi Pian, lăudați de IGPR
Polițiștii de la înmormântarea lui Emi Pian, lăudați de IGPR

IGPR spune că polițiștii prezenți la priveghiul și la înmormântarea fostului lider al Duduienilor, ”au dat dovadă de profesionalism și responsabilitate” și că Poliția Română a acționat, în ultima săptămână, pe baza mai multor analize a structurilor specializate, pentru ca siguranța comunității să fie prioritară.

Polițiștii de la înmormântare au fost lăudați de IGPR

Reacția IGPR vine după ce liderul sindicatului „Europol”, Cosmin Andreica a declarat la Digi24 că forțele de ordine nu a făcut decât să asigure protecția unei familii de interlopi. De asemenea o postare a sindicatului Europol pe Facebook a făcut referire, ironic, la acțiunile desfășurate  de polițiști cu ocazia priveghiului Florin Mototolea, cunoscut ca Emi Pian.

Poliția Română a acționat, în ultima săptămână, pe baza mai multor analize ale structurilor specializate, astfel încât siguranța comunității să fie prioritară, iar unele anecdote ale unui lider sindical se bazează pe lipsa de experiență în munca operativă”, arată o precizare IGPR.

„Polițiștii implicați în această operațiune au dat dovadă de profesionalism și responsabilitate, fiecare dintre ei înțelegând că acest eveniment trebuie să fie gestionat în așa fel încât să nu existe incidente ce pot pune în pericol siguranța publică”, conform Biroului de presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Rezultatele trebuie văzute în gradul ridicat de siguranță al cetățeanului

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române  precizează că postarea reprezentantului sindical nu urmărește beneficiul polițiștilor, ci doar imaginea în spațiul public.

„Această constatare se bazează pe faptul că acesta nu a încercat să afle informațiile exacte transmise de instituție, ci a preferat să dea o interpretare eronată. Este foarte simplu să stai pe margine și să comentezi, iar pentru credibilitate să născocești scrisori, în numele unor oameni care și-au făcut datoria”, arată Poliția Română.

Poliția la înmormântare
Polițiștii de la înmormântarea lui Emi Pian, lăudați de IGPR

Poliția Română mulțumește celorlalte sindicate care înțeleg că dialogul instituțional este în beneficiul polițiștilor.

„Poliția Română este în slujba comunității și nu ne interesează să acționăm pentru imagine, ci considerăm că rezultatele trebuie văzute în gradul ridicat de siguranță al cetățeanului”, informează IGPR.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe