Polițist, ucis de un cocoș în timpul unei descinderi. Cum a fost posibil așa ceva

Polițist, ucis de un cocoș în timpul unei descinderi. Cum a fost posibil așa ceva
Cum a fost omorât polițistul de cocoș

În timpul unei intervenții pentru oprirea unei lupte ilegale între cocoși, în provincia Samarul de Nord, un ofițer de poliție din Filipine a fot ucis de un cocoș, relatează BBC.

Ofițer de poliție, ucis de un cocoș în timpul unei descinderi

În momentul în care locotenentul Christine Bolok a intervenit să oprească lupta, pintenul metalic atașat de piciorul păsării l-a lovit, secționându-i artera femurală. Ofițerul de poliție a fost transportat de urgență la spital, însă, fiind prea târziu, cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

În Filipine, luptele între aceste păsări sunt foarte populare. Înainte de pandemie, luptele între cocoși erau permise doar în zone special amenajate, în zilele de duminică și sărbătorile legale, precum și în perioada festivalurilor locale. Însă, după răspândirea cazurilor de coronavirus, acestea au fost interzise, potrivit BBC.

”Un ghinion pe care nu-l pot explica”

Colonelul Arnel Apud, șeful poliției din provincia Samarul de Nord, a declarat pentru agenția de presă AFP că tragicul incident a fost ”un ghinion pe care nu îl poate explica”.

În urma acestei descinderi a poliției din San Jose, trei persoane au fost arestate, iar șapte cocoși de luptă au fost confiscați.

“Nu mi-a venit să cred când mi s-a raportat întâmplarea. Este pentru prima dată în cei 25 de ani de poliție când am pierdut un coleg din cauza pintenului unui cocoș de luptă”, a spus șeful poliției, Arnel Apud.

Un bărbat din India a murit în timpul unei lupte între cocoși

Un bărbat în vârstă de 55 de ani din India a fost tăiat pe abdomen de un cocoș care avea lame de ras atașate de corp, scria The Independent cu ceva timp în urmă.

Practica de a ”înarma” cocoșii în felul acesta este una obișnuită în India. În special în statul Andhra Pradesh, acolo unde bărbatul și-a pierdut viața. Oamenii obișnuiesc să parieze pe sume mari de bani, iar organizatorii vor să se asigure că luptele se termină rapid și că acestea nu lasă loc de îndoieli: există un câștigător și un pierzător clar definiți.

 

Polițistul a fost omorât de cocoș
În timpul descinderii polițistul a fost omorât de cocoș

Potrivit presei locale, unul dintre organizatori ținea un cocoș și aștepta să-i de-a drumul în arena din satul Pragadavaram. Pasărea s-a speriat și a început să se agite, atacându-l pe bărbatul care-l ținea. Saripalli Venkateswara Rao, în vârstă de 55 de ani, a murit când a ajuns în spital.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI