03 sept. 2020 | 14:15

Cum faci „Lapte de pasăre”, desertul genial pe care îl mâncau toți românii, în copilărie

Știri generale
Cum faci
Cum faci Lapte de pasăre, desertul genial pe care îl mâncau toți românii, în copilărie

Dacă nu ştii ce să mai găteşti dulce pentru cei dragi, reţeta de mai jos este perfectă! Aşa faci “Lapte de pasăre”, desertul pe care îl mâncau toţi românii, în copilărie. E mai simplu decât ţi-ai fi închipuit.

Reţetă LAPTE DE PASĂRE, desertul copilăriei

Amandinele, Diplomatul, Ora 12, Albă-ca-Zăpada sau Lapte de pasăre erau prăjiturile pe care le găseai în orice casă în urmă cu 20-30 de ani. Timpul a trecut, iar în cofetarii au apărut tot felul de deserturi simandicoase. Dacă vrei să îi suprinzi pe cei dragi, dar să îţi aduci aminte şi de copilărie, iată reţeta perfectă pentru asta.

Ingrediente LAPTE DE PASĂRE

200 g zahăr
4 ouă
2 pliculeţe zahăr vanilat
1 lingura coajă rasă de lămâie
1 litru lapte

Cum faci Lapte de pasăre, desertul genial pe care îl mâncau toți românii, în copilărie

Cum faci Lapte de pasăre, desertul genial pe care îl mâncau toți românii, în copilărie

Mod de preparare

În primul rând, punem laptele la fiert, apoi separăm albuşurile de gălbenuş. Albuşurile se bat spumă cu 50 de grame de zahăr şi un plic de zahăr vanilinat. Când laptele dă în fiert, se lasă focul mic şi se adaugă găluşte de albuş bătut spumă. După 2-3 minute, se întorc şi se mai lasă să fiarbă 2 minute. Se scot apoi cu spumiera şi se pun într-un castron mare. Nu aruncăm laptele, ci îl păstrăm!

Separat, se bat gălbenuşurile cu 150 g zahăr şi 5 linguri de lapte, până se dizolvă tot zahărul şi compoziţia devine ca o cremă. Se adaugă un pliculeţ zahăr vanilinat, coaja de lămâie şi restul de lapte. Toată compoziţia se pune deasupra unui vas cu apă clocotită, amestecând continuu. Când s-a îngroşat puţin se ia de pe foc şi se pune deoparte, scriu cei de la reţete.unica.ro. Când se răceşte se toarnă în castronul cu găluşte şi se serveşte. Nimic mai simplu şi mai bun, nu-i aşa?!

Desertul este de origine franceză și în țara sa se numește „œufs à la neige” sau „ile flottante” (insula plutitoare). Italienii, pe de altă parte, îi zic „uova di neve”, iar englezii „floating island”.

Parteneri
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Noi imagini cu rachetele balistice care au lovit Dnipro. Rusia susține că a învins „întreaga campanie pentru 2025” a armatei ucrainene
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
Vreme crâncenă în ziua alegerilor. Estimările ANM pentru duminică
EVZ.ro
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Spynews
Un mare antrenor al fotbalului românesc ne-a părăsit. A fost mentorul multor generații de fotbaliști: Drum lin pe aripile îngerilor
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
A MURIT DUMNEZEU! ERA mâna dreaptă a lui CEAUȘESCU
Mediaflux
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Bunica Gherghina va juca într-un film alături de Bill Skarsgard și fiica lui Johnny Depp. Ce rol va interpreta: „Așa am găsit-o”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro