Politician AUR, prins cu droguri în Parlament? Dezvăluiri de ultimă oră: ce avea asupra lui, de fapt

Politician AUR, prins cu droguri în Parlament? Dezvăluiri de ultimă oră: ce avea asupra lui, de fapt
Politician AUR, prins cu droguri în Parlament?

Un angajat din legislativ, despre care se spune că ar fi un membru al partidului AUR, a fost prins la intrarea în Parlament cu un pliculeț suspect, astfel că cei de la SPP au chemat rapid Poliția ca să-l percheziționeze.

Politician AUR, prins cu droguri în Parlament?

Cei de la SPP au observat la controlul de securitate al angajatului din legislativ un obiect mic, dreptunghiular, în bagajul lui. Astfel, la controlul corporal, s-a găsit asupra bărbatului un pachețel care conținea o masă vegetală, iar suspiciunile celor de la SPP au fost că bărbatul avea asupra lui cannabis.

Polițiștii de la secția 17 au fost chemați de urgență, iar aceștia l-au condus la sediu, anunță Antena 3. Acel pliculeț avea o greutate de aproximativ două grame și a fost confiscat, iar ulterior trimis spre analiză la laboratorul celor de la Crimă organizată.

Potrivit unor surse din anchetă, bărbatul încerca să intre în sediul Parlamentului cu un pliculeț cu cannabis. Dosarul a fost preluat de către Brigada de Crimă Organizată București. Cu toate acestea, persoana în cauză nu a fost pusă sub acuzare, însă se fac formalitățile pentru un dosar penal.

De asemenea, se așteaptă și rezultatele testelor de laborator, iar dacă ele vor fi pozitive și se confirmă bănuiala polițiștilor, atunci, cel mai probabil, bărbatul asupra căruia s-a găsit pliculețul suspect o să fie pus sub acuzare pentru trafic de droguri de mare risc. Primele informații spun că bărbatul ar fi unul dintre membrii partidului AUR. În perioada care va urma, în cazul de față se va întocmi și o comisie disciplinară, în urma căriea, cel mai posibil, contractul de muncă al bărbatului va înceta cu data de 1 septembrie.

Despre cannabis sau marijuana

Cannabis este un gen de angiosperme ce cuprinde trei specii, Cannabis sativa L. Cannabis indica Lam., și Cannabis ruderalis Janisch. Acești trei taxoni sunt plante originare din Asia Centrală, Asia de Sud, dar și din regiunile înconjurătoare.

Canabis este denumirea generica pentru drogul psihoactiv numit marijuana. Potrivit unui raport al Natiunilor Unite, cannabisul a fost drogul cel mai produs, traficat și consumat în anul 2010. În acel an, între 119 si 224 de milioane de adulți din întreaga lume l-au consumat.

Studiile arată că cannabisul afectează negativ capacitatea de învățare si memoria, iar daunele persistă mult timp după ce efectele drogului dispar.

De asemenea, de menționat este și că dozele ridicate de cannabis pot cauza stări de panica sau psihoză, unele persoane având reacții psihotice violente.