Proiect de lege pentru discriminarea pe bază de vaccin. Partidul AUR cere o amendă colosală

Proiect de lege pentru discriminarea pe bază de vaccin. Partidul AUR cere o amendă colosală
Proiect de lege pentru discriminarea pe baza de vaccin

Partidul AUR cere o amendă colosală pentru cetățenii europeni care fac asta. Ce se întâmplă cu proiectul de lege care presupune obligativitatea vaccinării populației împotriva virusului Sars-COV-2. Totul e clar acum. Ce spun specialiștii de la CEDO.

Proiect de lege pentru discriminarea pe bază de vaccin

Marți, 25 mai, reprezentanții partidului Alianța pentru Unirea Românilor au anunțat că au depus un proiect de lege prin care emiterea de acte normative „care discriminează pe bază de vaccin” va fi penalizată și sancționată cu arestul. Mai bine zis, ar fi vorba despre o condamnare la închisoare de la 6 luni la 2 ani sau amendă penală ce poate ajunge la 100.000 de lei.

Cu toate aceastea, recent, CEDO a luat o hotărâre care ar putea bloca acest proiect de lege. Proiectul depus de parlamentarii AUR interzice „condiționarea drepturilor și libertăților cetățenești de obligativitatea vaccinării”.

„Prin această lege, pentru care a fost solicitată dezbaterea în procedură de urgență, parlamentarii AUR propun reglementarea interzicerii oricărei forme de manifestare sau măsură de excludere, segregare, restricție, limitare, deosebire, preferință sau tratament diferențiat, exercitate asupra unei persoane sau a unor categorii de persoane, având la bază administrarea sau nu a oricărui tip de vaccin.

Ce propunem, pe scurt, dacă legea va fi adoptată: Emiterea oricărui act normativ care discriminează pe bază de vaccin va fi considerată infracțiune și sancționată cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Toate celelalte fapte sau acte juridice care vor da naștere la discriminări pe motiv de vaccinare vor constitui contravenții și vor fi sancționate cu amendă de la 3000 lei la 30.000 lei dacă discriminarea va viza o persoană, respectiv cu amendă de la 5000 lei la 100.000 lei, dacă discriminarea va viza o categorie sau un grup de persoane”, se arată precizat într-un comunicat emis de către oficialii AUR.

Ce spune CEDO despre vaccinarea obligatorie a populației împotriva coronavirusului

Autoritățile de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului au declarat, în urmă cu puțin timp, că vaccinarea populației împotriva virusului COVID-19 este „necesară în democrație”, apelând pe această cale la spiritul civic al europenilor.

Acest mesaj s-a răspândit foarte repede, după ce mulți părinți din Cehia au fost revoltați de faptul că ai lor copii nu erau lăsați să meargă fizic la școală, dacă nu prezentau dovada conform căreia fuseseră imunizați cu vaccinul anti-COVID.

Avocatul specializat din cadrul CEDO a ținut să precizeze faptul că „această hotărâre întărește posibilitatea unei obligații de vaccinare în condițiile actualei epidemii COVID19”.