Poliția, în alertă! Refugiată ucraineancă, prinsă cu armă și muniție la vamă. Explicația oferită i-a revoltat maxim pe oamenii legii

Poliția, în alertă! Refugiată ucraineancă, prinsă cu armă și muniție la vamă. Explicația oferită i-a revoltat maxim pe oamenii legii
Frontiera de la Sighetul Marmației

Alertă la Sighetul Marmației, după ce polițiștii de frontieră au făcut o descoperire macabră în geanta unei refugiate din Ucraina. Astfel, la un control de rutină, femeii i s-a găsit o armă și muniție, fiind demarată o anchetă pe numele său. Întrebată ce avea de gând să facă cu obiectul periculos, ucrianeanca a avut un răspuns menit să subestimeze inteligența și perspicacitatea autorităților din România.

Oamenii legii, în alertă

România este una dintre țările care și-a deschis porțile pentru a primi mulți refugiați din Ucraina, victime ale invaziei rusești, din data de 24 februarie. Autoritățile de la noi, asemeni altor țări din Europa, le-au oferit oamenilor care au fugit din calea morții tot sprijinul de care au avut nevoie pentru a depăși mai ușor trauma războiului, inclusiv un adăpost deasupra capului, un loc de muncă decent, precum și alte beneficii.

Unii dintre refugiați sunt profund recunoscători pentru ajutorul primit, în timp ce alții îl iau ca pe un bun meritat, astfel că tratează lucrurile cu neseriozitate. În cursul zilei de sâmbâtă, polițiștii de frontieră de la Sighetul Marmației au avut parte de o surpriză neplăcută venită din partea unei refugiate care dorea să intre în România.

La un control de rutină, femeii i-a fost găsită o armă, dar și muniție. Deși este neletală, obiectul poate deveni periculos pentru persoanele din jur, dacă este folosit necorespunzător. Cu toate acestea, femeia le-a declarat polițiștilor că nu știa despre existenția armei în geanta sa, susținând că ar fi a băiatului său.

„Sâmbătă, 25 iunie a.c., în jurul orei 14.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Sighetu Marmației s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în România, un autoturism marca BMW, înmatriculat în Ucraina, în care călătoreau patru persoane.

La controlul de frontieră, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali au descoperit, în bagaje, un pistol marca Zoraki (calibru 9 mm), șapte cartușe de calibru 9 mm, fără proiectil și alte trei cartușe de 9 mm cu proiectil de cauciuc”, se arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră, potrivit realitatea.net.

Refugiați din Ucraina, prinși la furat în București

Un eveniment tulburător a avut loc în luna mai, în București, atunci când niște refugiați din Ucraina au fost prinși la furat! Aceștia și-au propus să se alăture benzilor de hoți din România pentru a se integra mai bine în țara noastră.

Din fericire, locatarii unui bloc au alertat Poliția că cineva încearcă să spargă o locuință, așa încât, oamenii legii au sosit la fața locului. Evenimentul s-a petrecut într-un bloc din sectorul 3, unde trei bărbați ucraineni încercau, fără succes, să spargă o yală.

Hoții au fost duși la secția 12 de Poliție, acolo unde au oferit declarații cu ajutorul unui translator auterizat. Până la emiterea unei sentiințe, refugiații ucraineni au fost plasați în arest preventiv.