Podul pietonal care se va construi în Parcul Herăstrău. Câți bani va costa

Podul pietonal care se va construi în Parcul Herăstrău. Câți bani va costa
Se construieste un pod pietonal in Herastrau

Autoritățile locale au decis să construiască un pod pietonal în Parcul Herăstrău. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat astăzi că a semnat autorizaţia de construire a unui pod pietonal mobil lângă podul de cale ferată din Parcul Regele Mihai I pentru traversarea lacului Herăstrău. Câți bani va costa, vedeți în rândurile de mai jos.

Se construiește un pod pietonal în Herăstrău. Cât va costa investiția

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunţat azi că a semnat autorizaţia de construire a unui pod pietonal mobil lângă podul de cale ferată din Parcul Regele Mihai I pentru traversarea lacului Herăstrău.

Conform oficialului, ALPAB va începe, în perioada următoare, procedura de achiziţie pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor, iar valoarea totală a investiţiei se ridică la 2.246.644,72 lei cu TVA inclus, iar durata de realizare a construcției este de 2 luni pentru proiectare şi 8 luni pentru execuţie.

Nicușor Dan, declarații despre podul pietonal

„Am semnat autorizaţia de construire a unui pod pietonal mobil lângă podul de cale ferată din Parcul Regele Mihai I pentru traversarea lacului Herăstrău. Podul va asigura deplasarea în siguranţă a vizitatorilor şi a ambarcaţiunilor de agrement care vor putea trece atât pe sub podul pietonal, cât şi pe sub podul C.F.

În prezent, în apropierea podului de cale ferată, există amenajată o pasarelă provizorie din elemente metalice închiriată de la Ministerul Apărării Naţionale, însă aceasta blochează deplasarea ambarcaţiunilor pe sub podul CF”, a scris Nicuşor Dan, marţi pe Facebook.

Urmează procedura de achiziție

Acesta a mai spus că „în perioada următoare, ALPAB va demara procedura de achiziţie pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor”.

„Valoarea totală a investiţiei este de 2.246.644,72 lei cu TVA inclus, iar durata de realizare a investiţiei este de 2 luni pentru proiectare şi 8 luni pentru execuţie”, a mai spus primarul general al Capitalei.

Nicușor Dan, replică pentru Sorin Grindeanu vizavi de declarațiile cu metroul

Pe de altă parte, Nicușor Dan, primarul Capitalei, i-a dat luni o replică ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, care spusese că toți locuitorii din afara Bucureștiului ar trebui să plătească pentru bugetul Metroului.

”În atenția ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu: Bucureștiul nu e ținut în spate de nimeni! Nici de Timișoara, nici de Iași, nici de alte orașe sau județe. Dimpotrivă, Bucureștiul e cel care contribuie la susținerea celorlalte regiuni ale țării, iar asta e firesc pentru dezvoltarea României. Cu 10% din populația țării, Bucureștiul produce aproximativ un sfert din PIB-ul României. Deci bucureștenii produc mult peste media națională, dar, cu toate astea, administrația locală din București nu primește atât cât ar trebui să primească pentru nevoile Capitalei. Asta e realitatea, iar dincolo de asta mai constat că PSD e în continuare un partid anti-București”, a scris Nicușor Dan pe pagina lui socială.