31 iul. 2022 | 14:49

Pod, luat de viitură în Prahova. Mii de oameni au rămas fără apă potabilă. Informații de ultimă oră

News
Pod, luat de viitură în Prahova. Mii de oameni au rămas fără apă potabilă. Informații de ultimă oră
Un pod din statiunea Azuga a fost maturat de viitura

Alertă meteo de ploi și vijelii a făcut ravagii în judeţul Prahova, după ce un pod din Azuga a fost distrus de viitură, iar resturile s-au izbit de un alt pod, care riscă acum să se prăbuşească. Peste 3.500 de oameni din patru localităţi au rămas fără curent electric din cauza fenomenelor meteo extreme.

Un pod din stațiunea Azuga a fost măturat de furtuni

Condițiile meteo nefavorabile au distrus un pod din stațiunea montană Azuga, relatează cei de la Antena 3. Ploile au făcut prăpăd în județul Prahova. Un pod a fost smuls de viitură, purtat 1 kilometru până când a fost izbit de o altă punte, după ce tuburile s-au desprins din prima construncție.

„Un pod ce se afla la o distanţă de mai bine de un kilometru de pârtia din Azuga a fost practic smuls de către viitura puternică ce a venit în zona respectivă.

A fost purtat mai bine de un kilometru şi a fost izbit de un alt pod care riscă şi el acum să fie distrus, având în vedere greutatea pilonilor şi a tuburilor ce s-au desprins din prima construcţie (…).

Sunt extrem de multe intervenţii ale reprezentanţilor din cadrul Departamentului pentru Stuaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” din judeţul Prahova.

De asemenea, peste 3.600 de persoane sunt afectate de fenomenele meteo. Vorbim despre locatiăţile Breaza, Comarnic, Provița de Sus şi Proviţa de Jos.

Azi-noapte, salvatorii au intervenit la trei inundaţii de carosbil, în Sinaia, Comarnic, dar şi în Azuga, unde mai mulţi arbori au fost doborâţi. Din fericire, nu s-au întregistrat victime”, au transmis jurnaliștii de la Antena 3.

Locuitorii din Azuga, Sinaia și Bușteni au rămas fără apă potabilă

Furtunile intense au provocat pagube uriașe în câteva localități din județul Prahova. În comunele Breaza, Comarnic, Proviţa de Sus, Proviţa de Jos, mai bine de 3.500 de oameni au rămas fără curent electric, din cauza vijeliilor și a fenomenelor meteo extreme.

În regiunile montane, ploile au făcut ravagii, iar autoritățile au raportat inundații locale. În acest fel, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei la inundaţii de carosabil în Sinaia şi Comarnic şi pentru a degaja un arbore căzut pe un autoturism în Azuga.

Din cauza vremii extreme și a ploilor abundente, localitățile Sinaia, Buşteni şi Azuga au rămas fără apă potabilă.

„Din cauza ploilor abundente a trebuit să oprim apa potabilă într-o mare parte a oraşului. S-a lucrat toată noaptea şi am reuşit să repunem în funcţiune cam trei sferturi din oraş. Nu avem probleme cu captările de adâncime, ci cu cele de suprafaţă.

Ele au fost decolmatate, pentru că a venit foarte mult material în ele, nisip, aluvini. Au fost desfundate în momentul de faţă, dar apa este extrem de tulbure şi nu poate fi filtrată dacă va ploua cum a plouat şi azi-noapte.

Nu vom putea da drumul celor două captări şi evident cartierele vor rămâne în continuare fără apă”, a declarat Vlad Oprea, primar Sinaia, în exclusivitate pentru sursa citată.

Parteneri
Cine a fost Erastia Peretz, una dintre cele mai frumoase femei din România. A participat la Miss Universe și casa ei tocmai ce a fost scoasă la vânzare pentru 1 milion de euro
Redactia.ro
Cuvântul din limba română pe care puțină lume îl folosește corect! Ce înseamnă, de fapt, abracadabrant
Click.ro
Putin îi răspunde cinic lui Guterres la summitul BRICS: Trăim în familii în care se împart proprietăți și „uneori se ajunge la bătăi”
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
'Câtă lipsă de bun simț, educație, cât prost gust'. Alina Ceușan, criticată dur de Oana Pellea. Ce a făcut influencerița
Unica.ro
CRBL, desfigurat și cu ochii învinețiți. Fanii s-au speriat. Ce a pățit, de fapt
EVZ.ro
Moment incendiar la nunta Larisei Udilă cu Alexandru Ogică. Nicole Cherry și Florin Salam au cântat împreună / VIDEO
Spynews
Anvelope obligatorii în România! Când trebuie puse cauciucurile de iarnă
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
EL va fi VIITORUL PREȘEDINTE al ROMÂNIEI! ULTIMUL SONDAJ aduce CUTREMUR în POLITICĂ :))
Mediaflux
Alina Ceușan reacționează după ce Oana Pellea a pus-o la zid pentru poza din lojă: „Nu sunt nici prost crescută, nici țărancă”. Influencerița și-a recunoscut public greșeala
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Cum a început povestea de dragoste dintre Levent Sali și iubita Dalia. Cei doi sunt în centrul unui scandal uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro