Partidul care și-a uitat istoria. De ce a decis PNȚCD să susțină PSD

Partidul care și-a uitat istoria. De ce a decis PNȚCD să susțină PSD

PNȚCD a încheiat un parteneriat de colaborare cu PSD pentru alegerile europarlamentare.

PSD a anunțat joi că PNȚCD va susține formațiunea social-democrată la europarlamentare, potrivit Adevărul. Liderul PSD a ieșit, într-o conferință comună de presă, alături de liderul PNȚCD, Aurelian Pavelescu.

„Linia politică a PNȚCD a fost anunţată cu un an în urmă, când PNȚCD a susținut mitingul împotriva abuzurilor. PNTCD  este dator prin doctrina lui să apere democraţia înainte de toate.  Ce s-a întâmplat în ultimii ani de când e Iohannis preşedinte ne-a cutremurat pe toţi. O caracatiţă care a acaparat statul. Au fost puşi sub urmărire milioane de români. Preşedintele a instaurat un regim personal de mână forte. Preşedintele a îndemnat populaţia la revoltă, la nesupunere civică. Cristian Terheş (n.r. – candidat PSD la europarlamentare) a fost recomandat de PNȚCD pe lista PSD. Este contribuția noastră la acea listă”.
Aurelian Pavelescu, PNȚCD

La rândul său, Liviu Dragnea a anunțat protocolul de colaborare, din care fac parte și ecologiștii. Cele două partide au strâns semnăturile necesare, dar au decis să nu depună o listă de candidați proprie, ci să susțină PSD.

„În aceste zile am avut mai multe discuţii cu preşedintele PNŢCD şi preşedintele PER care au decis ca, în condiţiile în care au strâns peste 200.000 de semnături fiecare partid, respectiv 263.000 de semnături PER, 209.000 senmături PNŢCD, să nu depună liste, pentru a susţine la alegerile europarlamentare PSD”.
Liviu Dragnea, președintele PSD

PNȚCD și PSD, umăr la umăr la europarlamentare

Liderul PNȚCD a adus în discuție anii 90, inclusiv venirea minerilor în București. Declarațiile au fost făcute alături de liderul PSD.

„PNȚCD apără democrația și regulile democrației înainte de toate. În 1991, când minerii, venind în București, au dărâmat Guvernul Petre Roman și s-au dus să ceară în Parlament demiterea președintelui Ion Iliescu…Ioan Alexandru și Ion Rațiu le-au cerut minerilor să părăsească Parlamentul. Au salvat România de la haos. Avem nevoie în Parlamentul European de oameni care să apere România. Avem nevoie în primul rând de oameni vocali”.
Aurelian Pavelescu, PNȚCD

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI