Ploi torenţiale şi fenomene meteo extreme. Cum va fi vremea în România în weekend şi de Sfânta Maria

Ploi torenţiale şi fenomene meteo extreme. Cum va fi vremea în România în weekend şi de Sfânta Maria
ANM anunta furtuni si ploi torentiale in acest weekend

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat ploi torenţiale şi fenomene meteo extreme în România în acest weekend. Mai multe amănunte despre cum va fi vremea în zilele următoare, în articolul de mai jos.

Vești proaste de la ANM. Vremea se strică în weekend

Sunt vești proaste de la meteorologi, care au anunțat ploi torenţiale şi fenomene meteo extreme în țara noastră în acest weekend.

„Vremea a fost instabilă, au fost fenomene specifice cam în toate zonele țării. Pe parcursul zilei de 10 august, în sud-vest și în centru au devenit chiar intense pentru unele localități. Venim însă cu vești mai bune pentru că atât astăzi cât și mâine vom beneficia de o oarecare relaxare din acest punct de vedere. Precipitațiile, ploile, și mai ales fenomenele specifice instabilității atmosferice, cele care de altfel produc pagube, se vor semnala doar în mod cu totul izolat astăzi și mâine (11-12 august n.red), în mod deosebit în zonele de munte, poate și prin regiunile nord estice, însă nu la aceeași intensitate”, a declarat Alina Șerban, meteorolog ANM, potrivit Antena 3.

Vremea se strică în weekend

Din păcate, meteorologii nu au vești bune pentru zilele de weekend, mai ales că va fi unul prelungit și mulți vor pleca în concedii. La început furtunile își vor face apariția în sud-vestul teritoriului, după care instabilitatea atmosferică se va extinde în toată țara.

„Pauza aceasta este însă doar de două zile, pentru că în weekend vom avea din nou sisteme frontale active care vor determina fenomene specifice instabilității atmosferice, la început în regiunile sud-vestice și în zonele de deal și de munte, mai apoi și în celelalte regiuni, astfel încât vom avea din nou averse torențiale. În consecință, cantități foarte mari de apă ce se pot înregistra în mod deosebit în intervale scurte de timp, intensificări de scurtă durată ale vântului, poate chiar și vijelii și căderi de grindină. Toate acestea fiind asociate și cu frecvente descărcări electrice, a mai anunțat Alina Șerban.

Temperaturile se mențin ridicate

În schimb, în ciuda furtunilor și a ploilor bogate cantitativ temperaturile se vor menține ridicate. Nu în ultimul rând, ploile își vor face apariția și în București în acest weekend.

„Sub aspect termic, putem spune că zilele acestea temperaturile se vor situa în jurul celor normale perioadei, acest lucru însemnând maxime de la 23…24 de grade până la cel mult 30…32 de grade.

În Capitală au fost estimate ploi, însă în procent destul de scăzut de realizare astăzi și mâine (11-12 august n.red). Procentul ca acestea să își facă apariția va fi în creștere în weekend, temperaturile rămânând la un normal al perioadei, cu maxime undeva la 30, cel mult 32 de grade”, a explicat Alina Șerban la Antena 3.