TVR a pierdut câțiva oameni importanți. Șefii trustului cu siguranță nu se așteptau ca ei să semneze cu cea mai nouă televiziune din țară. Despre cine este vorba și în ce proiect au ajuns acum? Iată mai multe detalii despre schimbările forțate de care a avut parte postul.
Două plecări surpriză i-au lăsat pe unii români cu semne de întrebare. Concret, Adelin Petrișor urmează să lase în urmă colaborarea de 11 ani cu TVR. De asemenea, Daniel Coman a ales și el să părăsească pupitrul de știri de la Televiziunea Publică, arată paginademedia.ro.
Potrvit informațiilor sursei citate, jurnalistul și prezentatorul de știri au fost doar două dintre numele care au trecut de concursul Euronews România. Mai exact, din cei aproape 100 de jurnaliști au fost ales doar 10-15 pentru proiect.
Adelin Petrișor a confirmat vestea că se desparte de trustul unde a activat mulți ani și că urmează ca oamenii să nu-l mai vadă acolo chiar de la finele lunii viitoare. Daniel Coman a confirmat și el mutarea neașteptată, precizând că va intra în proiect în calitate de jurnalist Euronews România din luna februarie.
Amintim că Adelin Petrișor s-a făcut remarcat în acest domeniu. Acesta a venit la TVR în anul 2010, după ce înainte a lucrat la Observator preț de 10 ani și Antena 3 și 2 ani la Realitatea TV. Cel din urmă a fost: reporter special şi şef al secţiei eveniment, Adelin Petrişor a mai acoperit evenimente imense printre care și Primăvara Arabă (a fost în Egipt la căderea regimului Mubarak).
De asemenea, jurnalistul a fost în Libia în singura echipă de români care documenta conflictul în urma căruia a căzut regimul lui Ghadafi. Mai mult decât atât, el a fost în Coreea de Nord în anul 2010, a transmis din Irak, Afganistan și Siria. În timpul crizei sanitare, Adelin Petrișor a fost primul jurnalist care a realizat un reportaj în secțiile de Terapie Intensivă la începutul pandemiei.
Jurnalistul și-a început cariera în anul 1994, la postul de radio 2M+, ulterior a lucrat la Tele 7 abc, iar mai apoi a venit în atenția tuturor la Antena 1. În anul 2007, acesta a publicat la Editura Humanitas un album de fotografie intitulat: Corespondent de război.
Are cinci premii ale Asociației Profesioniștilor de Televiziune din România, inclusiv Marele Premiu APTR în 2003, Premiul pentru cel mai bun reportaj în 2007 și Premiul pentru documentar politic în 2009.
„Războaiele mele”, Editura Polirom, 2010
„Coreea de Nord, un lagăr cât o țară”, Polirom, 2012
„Țara cu un singur gras”, Polirom, 2013