Plecarea lui Dan Petrescu de la CFR Cluj, „furtuna perfectă” pentru schimbarea selecționerului Edi Iordănescu. „S-ar pupa bine de tot”

Plecarea lui Dan Petrescu de la CFR Cluj, „furtuna perfectă” pentru schimbarea selecționerului Edi Iordănescu. „S-ar pupa bine de tot”

Demisia sau demiterea lui Dan Petrescu de la CFR Cluj ar putea produce o undă de șoc în fotbalul românesc. Basarab Panduru este convins că este momentul perfect ca fostul internațional să ajungă pe banca naționalei în locul lui Edi Iordănescu. A avut ofertă de la oficialii Federației Române de Fotbal și după plecarea lui Mirel Rădoi, dar planul nu s-a realizat pentru că Neluțu Varga nu a vrut să renunțe la clauza de 400.000 de euro.

Dan Petrescu, noul selecționer al echipei naționale?

Dan Petrescu este „la cuțite” cu patronul Neluțu Varga și ar putea să plece de la CFR Cluj. Finanțatorul îi reproșează că a cheltuit bani mulți cu el, iar echipa joacă slab și a câștigat un singur punct în grupele Europa Conference League, după partidele cu FC Ballkani și Sivasspor.

Marți sau cel mai târziu miercuri ar trebui să aibă loc discuția finală, dar nu pare să mai existe cale de întoarcere. Există mai multe surse care susțin că ardelenii s-ar fi înțeles deja, pentru un contract, cu Cosmin Contra. Anunțul ar urma să se facă după ce se va semna rezilierea cu Dan Petrescu.

Plecarea de la CFR Cluj a antrenorului care a pus umărul la cinci titluri, ar putea aduce un cutremur la echipa națională. Oficialii din Federația Română de Fotbal nu sunt mulțumiți de selecționerul Edi Iordănescu și ar putea apela la Dan Petrescu.

În acest moment naționala se află pe ultimul loc în grupa din UEFA Nations League. Prima reprezentativă are doar trei puncte în patru partide. Basarab Panduru a fost primul care s-a gândit la acest scenariu.

„Eu zic că este momentul ca Petrescu să accepte ce a refuzat în trecut. E momentul să plece de la CFR și să facă pasul spre națională. Mai sunt două meciuri, nu se știe ce se întâmplă și acolo. S-ar pupa bine de tot momentul ăsta!

Probabil ar pleca și prieten cu Varga, se înțeleg ei la bani. Probabil se întoarce și altădată, că așa s-a mai întâmplat. Acum e momentul să facă pasul spre națională. Eu cred că merită”, a spus Basarab Panduru la Orange Sport.

Dan Petrescu a refuzat naționala, pentru că nu a putut să plece de la CFR Cluj

Dan Petrescu a avut ofertă clară să preia echipa națională după plecarea lui Mirel Rădoi, în noiembrie 2021. Conducătorii lui CFR Cluj i-au amintit că are clauză și că trebuie să plătească 400.000 de euro dacă vrea să plece.

„Nu aveam cum să plătesc eu clauza. Ar fi însemnat să antrenez gratis la națională. Nu voiam să facem circ pe considerentul că vreau să plec, dar CFR nu mă lasă. Nu-mi plac scandalurile!

Eu așa sunt, nu mă bag în ciorba altuia. Și nu vreau să intru în contre cu oamenii care m-au ajutat. Dacă patronul era de acord să plec fără să plătesc clauza, acum eram la echipa națională”, a spus Dan Petrescu, potrivit playsport.ro.

Naționala României are două partide programate în această lună. Pe 23 septembrie înfruntă Finlanda în deplasare și pe 26 septembrie va avea loc duelul, de pe teren propriu, cu Bosnia Herțegovina.