Site-ul care îți spune totul despre simptome și tratamentul bolilor

Site-ul care îți spune totul despre simptome și tratamentul bolilor

O platformă online, care oferă informaţii cu privire la simptomele şi opţiunile de tratament pentru mai multe afecţiuni, dar şi materiale educaţionale şi articole dezvoltate de specialişti globali în farmacoeconomie, a fost lansată pe data de 3 decembrie.

Platforma online se numește, janssen4patients și a fost deja tradusă în limba română. Tot conţinutul este redactat de medici specialişti şi tradus în cele nouă limbi aferente ţărilor în care platforma este disponibilă.

Aceasta are scopul de a îmbunătăți cunoștințele pacienților despre afecțiuni şi despre sistemele de sănătate, pentru ca aceştia să devină parteneri informaţi în gestionarea problemelor personale. Platforma, oferă informații despre schizofrenie, psoriazis, leucemie limfocitară cronică, mielom multiplu şi cancer de prostată, alături de opţiunile terapeutice disponibile.

De asemenea, platforma urmăreşte şi creşterea capabilităţilor asociaţiilor de pacienţi din România prin cunoştinţe specifice şi interconectare, pentru ca acestea să îşi poată consolida demersurile de reprezentare a intereselor pacienţilor la nivelul întregului ecosistem de sănătate.

Rozalina Lăpădatu, reprezentantul Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune, a afirmat, într-o conferinţă de presă, că platforma aduce informaţii corecte, echidistante, iar iniţiativa este una lăudabilă.

„Site-ul este unul benefic şi complex pentru pacienţi. Pacientul este educat pentru a şti să-şi ceară drepturile la o medicaţie corectă. Şi medicului îi este mai uşor să comunice cu un pacient informat”, explică Cezar Irimia, Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer.

Platforma online se adresează pacienţilor şi asociaţiilor de pacienţi, precum şi aparţinătorilor din ţările Europei Centrale şi de Est: România, Polonia, Cehia, Slovacia, Croaţia, Ungaria, Slovenia, Serbia şi Bulgaria.

Platforma este creată pentru a oferi într-o formă cât mai clară informaţiile cu privire la simptomele şi opţiunile de tratament pentru afecţiuni care conduc la un impact semnificativ atât în viaţa pacientului, cât şi a aparţinătorilor acestuia.

Informaţia medicală certificată acoperă în mod integrat afecţiunile descrise în cadrul portalului din perspectiva simptomelor, diagnosticului şi a variantelor de abordare terapeutică, precum şi componenta de gestionare a bolii la nivel emoţional şi psihologic de către pacienţi şi apropiaţii acestora.

Secţiunea dedicată asociaţiilor de pacienţi oferă o serie de materiale educaţionale şi articole dezvoltate de specialişti globali în farmacoeconomie, sisteme internaţionale de sănătate, politici de sănătate şi drepturile pacienţilor.