Planul secret al Vioricăi Dăncilă. Ce are de gând să facă fostul Premier după ce s-a ”evaporat” din viața publică

Planul secret al Vioricăi Dăncilă. Ce are de gând să facă fostul Premier după ce s-a ”evaporat” din viața publică

Viorica Dăncilă a dispărut din peisajul politic din România, după ce Guvernul condus de ea a picat pe 10 octombrie 2019, în urma unei moțiuni de cenzură. Fostul președinte al PSD pregătește acum o reîntoarcere pe scena politicii românești.

Ce are de gând să facă Viorica Dăncilă după ce a dispărut din viața politică

Viorica Dăncilă ar putea să îi părăsească pe social-democrați. Plecarea ei din PSD nu va fi singura, iar asta pentru că ei i se va alătura și fostul ministru de Finanțe Eugen Teodorovici.

Potrivit unor surse, Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici vor să își înființeze propria formațiune politică, care va fi tot de stânga. Noul partid se va numi PRM – social democrat.

Cu toate acestea, potrivit surselor Realitatea PLUS, Eugen Teodorovici nu ar fi acceptat până acum propunerea Vioricăi Dăncilă. Fostul ministru și-ar dori să rămână în PSD.

Fostul premier a negat informațiile apărute și a spus că este în continuare membru PSD și nu va înființa un partid.

Mai mult, fostul ministru al Finanțelor Eugen Teodorovici a spus că momentan se ocupă de afaceri în mediul privat și nu este cazul să intre în vreun partid sau să înființeze unul.

„Când voi reintra în vreun partid politic sau când voi înființa unul, vă asigur că veți afla prima oară, direct de la mine. Deocamdată, așa cum am mai spus, mă ocup de afaceri, în mediul privat“, a spus politicianul,

Sursele mai spun că noua formațiune politică va fi formată din lideri social-democrați mai vechi. Cu toate acestea, nu se știe momentan când se va lansa noul proiect.

Viorica Dăncilă a demisionat din fruntea PSD, după pierderea alegerilor prezidențiale

De reamintit este faptul că Viorica Dăncilă a fost exclusă din lista PSD pentru alegerile parlamentare din 2020.

Ea trebuia să candideze pentru un loc de parlamentar în județul Teleorman, însă a fost exclusă de pe listele PSD.

În 2019, Viorica Dăncilă a candidat pentru alegerile prezidențiale, după ce a fost aleasă de PSD drept candidat. Ea a fost votată de Biroul Politic Național și i-au lipsit doar 2 voturi până la unanimitate.

După pierderea alegerilor prezidențiale, Viorica Dăncilă a decis să renunțe la șefia PSD.

Ea a făcut anunțul după o ședință CEx, care a durat mai bine de șase ore. La vremea respectivă, fostul premier declara că a înțeles dorința de resetare a partidului și de asumare a responsabilității pentru rezultatul alegerilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI