Planul nebun al lui Vladimir Putin, după ce invadează Ucraina. Ce au dezvăluit britanicii este ireal: ‘Creează Rusia Mare’

Planul nebun al lui Vladimir Putin, după ce invadează Ucraina. Ce au dezvăluit britanicii este ireal: ‘Creează Rusia Mare’
Planul nebun al lui Vladimir Putin, dupa ce invadeaza Ucraina. Ce au dezvaluit britanicii este ireal ‘Creeaza Rusia Mare

Ce plan incredibil ar avea Vladimir Putin, în eventualitatea în care ar invada statul ucrainean. Ce au declarat premierul britanic Boris Johnson și ministrul de externe Lizz Truss. Oficialii celor mai influente țări ale lumii sunt îngrijorate de conflictul militar ce mocnește la granița dintre Ucraina și Rusia.

Ce plan ar avea Putin, după ce ar invada Ucraina

„Vladimir Putin va continua războiul țărilor vecine, dacă i se permite să invadeze Ucraina”, a avertizat ministrul de externe Liz Truss.

Vineri, 19 februarie, Vladimir Putin a făcut o uriașă demonstrație de forță militară cu exerciții nucleare, rachete balistice, submarine și convoie de tancuri. În același timp, Truss a lansat o ultimă cerere ca comunitatea internațională să se unească pentru a înfrunta agresiunea Moscovei.

Într-un interviu acordat celor de la The Mail on Sunday, Truss a declarat că în cazul în care Vladimir Putin ar ataca Ucraina, aceasta ar fi un precursor al Rusiei folosind forța pentru a anexa mai multe state foste sovietice.

„Trebuie să-l oprim pe Putin pentru că nu se va opri la Ucraina. Este foarte clar, nu vrea să preia controlul doar asupra Ucrainei, el vrea să întoarcă ceasul înapoi la mijlocul anilor 1990 sau chiar înainte de atunci. Ţările baltice sunt în pericol… şi Balcanii de Vest.

Putin şi-a exprimat public dorinţa să creeze Rusia Mare, că vrea să se întoarcă la situaţia de dinaintea prăbuşirii Uniunii Sovietice, în care Rusia avea control asupra unor zone uriaşe din Europa de Est.

De aceea este atât de important ca noi şi aliaţii noştri să-i luăm faţa lui Putin. Ar putea fi Ucraina săptămâna viitoare, dar apoi care ţară va fi următoarea?”, a declarat ministrul Liz Truss, în exclusivitate pentru Daily Mail.

„Dacă Ucraina este invadată şi copleşită, vom asista la distrugerea unui stat democratic!”

Statele lumii sunt îngrijorate de conflictul militar dintre Rusia și Ucraina. Prim-ministrul Boris Johnson este de părere că dacă Moscova ar invada Kievul, acest lucru ar putea provoca „distrugerea unui stat democratic, iar şocul va răsuna în întreaga lume”.

În cadrul conferinţei de securitate de la München, premierul britanic susține că „prevestirile sunt sumbre” și că statul rus ar putea invada Kievul în zilele următoare.

De asemenea, oficialul spune că lumea nu poate „subestima gravitatea acestui moment”. La o discuție cu preşedintele ucrainean Volodymyr Zelensky, Boris Johnson a declarat:

„Dacă Ucraina este invadată şi copleşită, vom asista la distrugerea unui stat democratic, o ţară care a fost liberă timp de o generaţie, o ţară cu o istorie mândră. Şi de fiecare dată când miniştrii occidentali au vizitat Kievul, au asigurat poporul Ucrainei şi pe liderii lor că vom susţine suveranitatea şi independenţa lor.

Cât de goale, cât de lipsite de sens, cât de jignitoare ar părea acele cuvinte dacă în momentul în care suveranitatea şi independenţa lor vor fi puse în pericol, iar noi pur şi simplu ne vom uita în altă parte.”, a spus premierul britanic Boris Johnson.

Urmăriți Playtech.ro și pe