03 apr. 2024 | 10:32

Planul lui Putin pentru SUA şi Europa, dezvăluit. Ce vrea să facă liderul rus pentru supremaţie

News
Planul lui Putin pentru SUA şi Europa, dezvăluit. Ce vrea să facă liderul rus pentru supremaţie
Planul lui Putin pentru SUA şi Europa, dezvăluit. Ce vrea să facă liderul rus pentru supremaţie

Vladimir Putin lovește din nou. Liderul rus își dorește supremația cu orice preț și ar avea deja planul făcut în acest sens. Planul lui privind victoria a fost dezvăluit. Ce așteaptă dictatorul rus să se întâmple și cum crede că va reuși să se impună.

Cum vrea Putin să dea lovitura

În urma experienței sale politice, Vladimir Putin a extras mai multe învățături, pe care nu se teme să le pună în aplicare acum. Liderul rus ar avea două planuri bine stabilite, cu care speră să dea lovitura și să reușească să se impună.

Anul 1989 a fost unul marcant pentru liderul rus, care s-a lovit atunci de lipsa de putere și disperare în ceea ce privește Moscova. În urma acestei experiențe, și-ar fi dat seama că marile imperii nu rezistă sub presiune și cu o dezordine internă, ceea ce l-a ajutat să-și facă propriile sale planuri.

liderul rus Vladimir Putin privește cu interes evoluțiile politice din Statele Unite, cu atenție sporită asupra perspectivei unei posibile realegeri a lui Donald Trump în funcția de președinte. Pentru Putin, această eventualitate este deosebit de atractivă, oferindu-i oportunitatea de a exercita presiune asupra alianței occidentale într-un mod fără precedent.

Putin și-a exprimat convingerea că o președinție continuată a lui Trump ar putea crea premisele pentru modificări semnificative în politicile globale. Printre acestea, o posibilă retragere completă a sprijinului SUA pentru Ucraina sau chiar o ieșire din NATO sunt considerate de liderul rus drept căi strategice pentru îndeplinirea obiectivelor Rusiei în sfera geopolitică.

Cu toate acestea, există și o altă perspectivă, mai puțin discutată, care ar putea influența în mod substanțial dinamica internațională. Această perspectivă nu se bazează pe schimbări deliberate de politică din partea administrației Trump, ci pe consecințele unei eventuale realegeri a sa asupra societății și guvernului american.

În acest scenariu, o America sub conducerea lui Trump ar putea fi marcată de dezordine și conflict intern. Pentru că s-ar concentra pe problemele din interior, nu vor mai avea în plan să se extindă.

Diviziunile profunde din societatea americană și tensiunile politice ar putea absorbi complet atenția elitei politice și a administrației, reducându-le astfel interesul sau capacitatea de a acționa cu fermitate pe plan internațional.

Putin vrea să ridice economia Rusiei

Președintele Vladimir Putin are planuri mari pentru țara sa. Acum, liderul dorește ca economia rusă să devină una dintre primele patru puteri economice ale lumii în decurs de un an. Nu a stat pe gânduri și deja ar fi dat instrucțiuni Guvernului să se îndrepte în această direcție.

Potrivit TASS, Guvernul îi va prezenta șefului statului un raport cu privire la progresul măsurilor până la 31 martie 2025, după care va fi elaborat un raport anual privind evoluția planului.

Conform unui decret oficial, printre indicațiile clare pe care le-ar fi comunicat Guvernului se numără și:

  • creșterea nivelului valorii adăugate brute (VAB) în industria prelucrătoare cu cel puțin 40% până în 2030 față de 2022;
  • reducerea ponderii importurilor la 17% din PIB
  • creșterea exporturilor non-energetice cu cel puțin două treim
  • reducerea treptată a numărului regiunilor cu capacitate fiscală redusă

Pentru a facilita acest „salt înainte” economic, Banca Rusiei ia serios în considerare o reducere a ratei de politică monetară. Participanții la reuniunea guvernatorilor băncilor centrale au discutat, printre altele, și recalculcarea ratei dobânzii cheie.

Potrivit participanților, o reducere a ratei ar necesita o încetinire mai stabilă a inflației curente, o încetinire a creditului de consum și a activității de consum, precum și o atenuare a rezistenței pieței muncii.

 „Președinția noastră se concentrează asupra aprofundării cooperării economice, îndeosebi în domeniile securității alimentare, tehnologice și energetice, transporturilor și logisticii, protecției mediului, inovării, digitalizării și consolidării cooperării industriale””, a declarat Alexey Overciuk, președintele Consiliului Economic al federației și viceprim-ministrul rus, citat într-un comunicat oficial al Kremlinului.

Parteneri
Cine este românul care a murit carbonizat în cabina unui tir la Milano
Redactia.ro
În ce relații a rămas Alexandru Papadopol cu fiica lui după divorț?! De ce-și evită adolescenta și acum tatăl, fugit de acasă?! Ce a zis Ioana Ginghină, despre actrița care i-ar fi luat bărbatul?
Click.ro
Patriarhia Română îl anchetează pe ÎPS Teodosie pentru implicare politică, după ce a spus că Georgescu e „un trimis al lui Dumnezeu”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Klaus Iohannis și-ar fi făcut o operație estetică la față! 'Arată cu mult mai tânăr!' Ce spun medicii esteticieni
Unica.ro
Elena Lasconi, criză de nervi. Ce-i pregătește USR. A aflat tot
EVZ.ro
Rețetă tradițională de turte - Scutecele lui Iisus. Se prepară simplu și sunt delicioase
Spynews
Călin Georgescu ar putea fi arestat: Se dorește spectacolul cătușelor. Apel la UE și SUA
Capital.ro
S-a iubit cu Florin Chilian, a dispărut din showbiz, a născut, iar acum e complet schimbată. Imagini rare cu soțul și fetița ei
Avantaje
MIHAI LEU, NENOROCIT de un doctor de la o clinică PRIVATĂ! I-a fost SECȚIONATĂ o ARTERĂ
Mediaflux
Ce planuri are Amna de Crăciun! Cântăreața iubește din nou, la cinci ani de la divorț: ”A fost un an bun”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Ana Bodea revine pe micile ecrane în cel mai nou serial original semnat Ruxandra Ion – Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro