Plantele periculoase pe care unii români le țin în vaze, acasă. Nu mai face greșeala asta

Plantele periculoase pe care unii români le țin în vaze, acasă. Nu mai face greșeala asta
Plante periculoase pe care unii oameni le țin în vază: nu trebuie să le ai în casa ta

Unii români țin în vaze câteva plante care arată fantastic, dar sunt periculoase. La ce detalii trebuie să fii atent atunci când îți înfrumusețezi casa cu aceste minunății? Câteva dintre ele te expun la multe riscuri.

Plante periculoase ținute de unii români în vaze: ce nu trebuie să ai în casă?

Oamenii adoră să aibă în casa lor plante care să le înfrumusețeze camerele, să le dea o stare de bine, dar și să ofere un aer mai proaspăt. Există câteva de care trebuie să te ferești. Una dintre ele chiar seamănă foarte tare cu ficusul și este des confundată cu o plantă de interior pe care mulți o dețin.

Aceasta se numește Dieffenbachia și poate să omoare în doar câteva minute. A existat un caz în care un copil a încercat să guste dintr-o frunză a ei și a murit câteva ore mai târziu. Ea inflamează rapid căile respiratorii, duce la sufocare și ulterior deces. 

Omagul face parte din categoria plantelor care sunt extrem de toxice și se găsesc la noi în țară în mai multe zone. Principalul alcaloid din această plantă este aconitina. Ea provoacă prin ingestie tulburări gastro-intestinale grave, încetinește ritmul cardiac și poate duce chiar la moarte.

Alte plante otrăvitoare de care

Spânzul oriental – este o plantă care la contactul cu pielea poate provoca dermatite.
Salcâmul galben – este otrăvitor deoarece conţine un alcaloid numit “Cytisine” prezent pe toată suprafaţa plantei. Înghiţirea seminţelor sale este mortală.
Dediţelul – este o plantă toxică ce se întâlneşte în zonele montane şi popular se numesc vânturele sau degeţei.
Oţetarul roşu – prezintă un polen foarte iritant.
Măselariţa – este o plantă halucinogenă ce era folosită foarte des de către vrăjitoare pentru a prepara licori ce generau halucinaţii. Planta are un miros neplăcut. De asemenea, Shakespeare ne povesteşte că regele Danemarcei a fost omorât cu sevă de măselariţă turnată în ureche în timp ce dormea.
Cucuta – este o specie toxică ce se întâlneşte în toate regiunile din România. Toate părţile ce alcătuiesc cucuta sunt toxice şi pot provoca decesul celui care le consumă. De altfel, e un lucru ştiut că la execuţia lui Socrate s-a folosit cucuta. (Sursa: realitatea.net)
Altele sunt: joianul, leandrul roz și lăcrămioara.

Cea din urmă care este denumită popular mărgăritar, clopoțel sau iarba lui Sfântu Gheorghe este o plantă națională a statului Finlanda. Se zice că un pahar de apă în care s-au înmuiat doar câteva fire de lăcrămioară este suficient pentru a provoca moartea celui care-l bea.

Urmăriți Playtech.ro și pe