Plantele sunt nelipsite din casa fiecărui om. Pe lângă rolul decorativ pe care-l au, acestea s-au dovedit a fi utile și în curățarea aerului. Cu cât aerul este mai curat, cu atât riscul de dezvoltare a unor boli respiratorii este mai mic. Mai mult și somnul poate fi unul odihnitor, dacă aerul e curat. Descoperă plantele care pot ajuta la purificarea camerelor celor mici.
Un aer curat este esențial pentru un nou-născut, asta o spun și studiile. Cercetătorii de la Universitatea din Washigton au descoperit faptul că expunerea copiilor la un aer poluat poate avea în timp efecte grave. Printre ele se numără și riscul dezvoltării unor boli respiratorii. Reprezentanții Bibliotecii Naționale de Medicină susțin că un aer curat poate asigura un somn liniștitor pentru copii. Există și anumite plante care sunt cunoscute pentru capacitatea lor a purifica aerul. Iată care sunt acelea!
Planta păianjenului este o plantă verde, care are un frunziș decorativ. Pe lângă faptul că este ușor de întreținut, aceasta poate purifuca și aerul. Un studiu a scos la iveală faptul că, această plantă poate purifica aerul ambiental de compuși organici volatili. Această plantă este ideală pentru cei care sunt începători în ale grădinăritului. Cei care dețin o astfel de plantă sunt sfătuiți să o pună la o sursă de lumină bună . Planta Chlorophytum trebuie udată o dată pe săptămână.
Feriga din Boston mai este cunoscută și sub denumirea de Nephrolepis. Această plantă este una tropicală și se remarcă prin capacitatea acesteia de a elimina germenii din aer. Nici feriga din Boston nu este greu de întreținut. Aceasta are nevoie de lumină puternică dar și de un sol bogat în materie organică și drenant. Se recomandă udarea acestei plante cel puțin o dată pe săptămână.
Printre plantele care purifică aerul se numără și planta palmierul pitic. Spre deosebire de celelalte plante, aceasta trebuie ținută la umbră parțială. Saw Palmetto, după cum mai este cunoscută, are nevoie de un sol compus din turbă. Mai mult, această plantă este sensibilă la excesul de apă.
Peperonia este o plantă cățărătoare care are un aspect plăcut. Frunzele sale își pot schimba culoarea, de la verde deschis până la crem. La rândul ei, se remarcă prin faptul că poate elimina formaldehida prezentă în aerul ambiant. Un studiu a scos la iveală faptul că această plantă are cea mai mare capacitate de absorbție a COV dintre celelalte specii de plante de apartament studiate.
Și Calathea purifică aerul. Aceasta este supranumită planta păunului și poate absorbi toxinele din aer. Mai mult, poate ține praful în suspensie, datorită frunzișului său ceros. Această plantă are nevoie de lumină dar și de un sol humus bogat. De asemenea, trebuie udată în mod regulat.