02 aug. 2022 | 00:10

Plantele pe care le poți ține noaptea în dormitor. Nu vor avea un efect negativ asupra somnului

Utile
Plantele pe care le poți ține noaptea în dormitor. Nu vor avea un efect negativ asupra somnului
Plantele pe care le poți ține noaptea în dormitor.

Ce plante poți ține noaptea în dormitor. Acestea nu vor avea un efect negativ asupra somnului tău. Se știe faptul că plantele de interior sunt benefice pentru starea de spirit și creativitate, nu doar pentru înfrumusețarea unui spațiu. Plantele de interior dau un aspect mai luminos al încăperii, dar pot ajuta și la scăderea nivelului de stres.

Plante în dormitor?

Plantele sunt adesea ținute în casă. Ele dau un aspect plăcut încăperii, reduc stresul și sporesc creativitatea. Însă unii sunt de părere că nu este tocmai recomandabil să le ai noaptea în cameră. Motivul este că plantele se hrănesc cu ajutorul luminii, eliminând oxigen, ca finalizare a procesului de fotosinteză.

Însă când plantele nu mai au lumină, adică noaptea, ele folosesc oxigenul pe care oamenii îl respiră pentru a supraviețui, eliminând, ca și oamenii, dioxid de carbon.

Prin urmare, unii sunt de părere că atunci când ai mai multe plante în camera de dormit nivelul de oxigen poate scădea mult și pot apărea probleme cu respirația.

Cu toate acestea, nu au fost sesizate până acum cazuri de deces prin asfixiere din cauza lipsei de oxigen provocate de plante. Însă chiar și așa, se consideră benefic să menții numărul redus al plantelor, pentru a te asigura că vei dormi bine.

Ce plante poți ține noaptea în dormitor

Anumite plante nu afectează sănătatea în niciun fel, indiferent de număr. Pe acestea le poți păstra cu încredere în camera în care dormi, fără a te preocupa de lipsa oxigenului.

Este vorba despre plante precum limba soacrei, filodendronul sau ficusul. Limba soacrei este o alegere bună atunci când vine vorba de alegerea plantei pentru dormitor. Ea se află în topul celor mai purificatoare plante și diferă prin faptul că ea și noaptea continuă să folosească dioxid de carbon pentru a produce oxigen. Limba soacrei nu are nevoie nici de prea multă lumină și poate fi udată ocazional.

În ce privește filodendronul, această plantă cu frunze în formă de inimă este ușor de întreținut și este renumită pentru faptul că absoarbe formaldehida, un gaz periculos. Planta are un aspect frumos și se potrivește cu toate decorurile.

Ficusul face și el parte dintre cele mai apreciate plante de apartament, remarcându-se prin aspect și prin faptul că nu are nevoie de o atenție specială la partea de îngrijire. Planta nu are nevoie nici de prea multă lumină, dar are nevoie să fie udată în mod regulat. Frunzele ficusului sunt un puternic agent purificator ce elimină toxinele din aer.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Aceste zodii trec prin momente de vis. Totul le merge din plin
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Capital.ro
Noi norme privind încălcarea regulilor de circulație în străinătate. Șoferii care încalcă regulile de circulație vor fi depistați mai ușor
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚUL POȘTEI Române
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro