Temperaturile cresc din ce în ce mai mult, iar odată cu căldura își fac apariția și țânțarii, cei mai mari dușmani atunci când încerci să adormi. Poți apela la diferite tipuri de pastile, însă unele lasă mirosuri neplăcute și sunt chimice. În schimb, există plante care vor ține țânțarii la distanță.
Busuiocul este una dintre plantele care te vor ajuta să scapi de țânțari și alte insecte nedorite. Are uleiuri esențiale care pot fi extrase și utilizate ca un spray pentru respingerea țânțarilor. Mai mult de atât, pot fi puse ca și plante în casă, deoarece au un miros puternic și parfumat, neplăcut țânțarilor.
Usturoiul este folosit la gătit, însă poate fi aliatul tău împotriva insectelor. Fie că este plantat într-un ghiveci sau în grădină, el ajută în mod natural la respingerea țânțarilor. Pentru a fi mai eficient, îl poți amesteca cu alte uleiuri aromatice naturale.
Lavanda are un miros specific care este extrem de neplăcut țânțarilor. Ea poate fi plantată în grădini sau pusă în ulei, apoi se aplică pe piele pentru a ține țânțarii cât mai departe.
De asemenea, citronella este una dintre cele mai bune remedii împotriva acestor insecte. Atunci când zdrobești această plantă, eliberează un ulei cu un miros plăcut și foarte puternic pentru tine, însă nu la fel de plăcut pentru țânțari. Îl poți aplica chiar și pe piele.
O mare parte dintre insecte urăsc mirosul de mentă. Este de ajuns să cultivi în grădină sau să ai un ghiveci un casă de mentă pentru a scăpa de țânțari. Atât speciile de mentă sălbatice, cât și cele cultivate, conțin proprietăți aromatice care alungă insectele.
Pelinul, de asemenea, are un miros foarte puternic. Plantele de pelin sunt un mod natural de a alunga țânțarii cât mai departe. Trebuie să zdrobești câteva frunze de pelin, apoi așază-le în zona în care stai cel mai mult pentru a scăpa de țânțari.
Rozmarinul te poate apăra de insecte dacă îl plantezi în grădina ta. Mai mult de atât, îl poți amesteca cu diferite formule și loțiuni pentru a acționa cât mai eficient împotriva țânțarilor.
Aroma îmbătătoare de lămâiță împrospătează aerul și, în același timp, te scapă de țânțari. De fapt, această plantă este cel mai des folosită ca ingredient în prepararea soluțiilor antițânțari. O poți planta chiar și în fața casei, deoarece ajunge la înălțimi destul de mari.