Plantele care sunt toxice pentru câini sau pisici. Cum îți dai seama înainte să le cumperi

Plantele care sunt toxice pentru câini sau pisici. Cum îți dai seama înainte să le cumperi
Plantele care sunt toxice pentru câini și pisici

Majoritatea animăluțelor domestice consumă deseori plante pe care le găsesc în jurul casei sau în locurile unde sunt plimbate. Cu toate astea, nu toate sunt bune pentru ele. Care sunt plantele care sunt toxice pentru toți? Fii atent la animăluțul tău!

Ce plante sunt toxice pentru câini și pisici?

Plantele de apartament sunt o modalitate extraordinară pentru o nouă față a locuinței tale, dar au și o serie de beneficii psihologice. Cei care au flori în jurul lor știu deja că dobândesc un sentiment de calm și liniște atunci când le văd și îi ajută chiar și procesul în care au grijă de ele (le schimbă pământul, le udă sau le curățe frunzele/florile uscate).

Iată că nu doar în dreptul lor apare acest sentiment! Animăluțele din preajma ta văd felul în care te comporți cu ele și simt când ți se schimbă starea pe care la un moment dat le-o transmiți și tu.

Desigur că te gândești imediat la faptul că patrupezii sunt atât de curioși încât să încerce să mănânce din ele, lucru pe care îl fac de obicei în plimbările de zi cu zi. Unele din ele sunt toxice pentru ei, așa că trebuie să ai grijă atunci când îl lași în parc, dar și când aduci plante acasă.

Potrivit Humane Society, există „mai mult de 700 de plante care au fost identificate ca otrăvitoare (adică produc substanțe fiziologic active sau toxice în cantități suficiente pentru a provoca efecte dăunătoare asupra animalelor)”, arată lifehacker.com.

Nu trebuie să aduci aceste plante acasă:

  • Crini
  • Azalee
  • Palmi de sago
  • Lalele
  • Hortensii
  • Narcise
  • Hostas

De ce animalele consumă iarbă?

Mulți se întreabă de ce animăluțele au dorința de a gusta plantele pe care le întâlnesc. Dacă nu este cazul unor probleme digestive, animalele pot consuma plante doar în joacă. O pisică rămasă singură va mușca planta din apartamentul tău de plictiseală sau un câine va strica florile pe care le ai doar pentru o plăcere nevinovată a sa.

De multe ori au plăcerea de a le scoate cu totul din pământ. Specialiștii susțin că animalele știu să își aleagă plantele pentru consum, mai cu seamă pentru că cele potrivite sunt un bun remediu pentru probleme cu stomacul, fiind medicamente naturiste pentru ei.

De cele mai multe ori consumă iarbă, dar ar putea apela și la frunze căzute din copaci sau la petalele florilor. Poți avea încredere în patrupedul tău sau poți sta foarte atent la plimbări ori la vizitele în alte case atunci când se apropie de câteva plante străine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI