11 iul. 2021 | 17:19

Plantele care sunt perfecte pentru apartament. Îți parfumează casa, totul va fi mai aromat

Utile
Plantele care sunt perfecte pentru apartament. Îți parfumează casa, totul va fi mai aromat
Plante pentru apartament: care dintre ele îți parfumează casa?

Ce plante trebuie să ai la tine în apartament. Trebuie să fii atent la florile pe care le pui în fiecare încăpere. Unele dintre ele sunt ușor de îngrijit, îți parfumează casa și cu siguranță invitații tăi îți vor complimenta alegerea. Care sunt opțiunile pe care le are la îndemână oricine?

Plante perfecte pentru apartament

Cu toții vrem să ne simțim cât mai bine acasă, iar mai ales ca invitații care ne calcă pragul să fie în largul lor. Din ce în ce mai mulți români sunt pasionați de design interior, iar acesta nu se referă doar la anumite detalii legate de mobilă sau tablouri, ci și la ‘cadourile’ vii pe care ni le-a făcut natura.

Cei care obișnuiesc să aibă plante în casă știu că trebuie să fie atente la nevoile lor. Unele au nevoie de mai multă apă, altele de mai puțină, unele trebuie să stea la soare, altele trebuie să-și ia porția de întuneric după o anumită perioadă. Dacă vrei ceva nou și să nu te oprești la veșnicii cactuși sau ficuși ori mușcate de pe balcon, ai mai jos o listă cu câteva idei pentru viitoarea ‘reamenajare’.

Plantele din topul pe care urmează să-l citești îți aduc și un miros deosebit în încăperi, așa că lovești doi iepuri dintr-o lovitură dacă le achiziționezi și le poziționezi unde trebuie. Nu trebuie să-ți mai faci griji în privința mirosului, dar nici estetic. Deși unele din opțiuni te vor șoca, miresmele lor aduc prospețime în casa ta și te fac să te simți ca într-o grădină.

1. Busuioc
2. Mentă
3. Usturoi
4. Pătrunjel
5. Rozmarin
6. Oregano
7. Mărar
8. Tarhon
9. Chimen
10. Cimbru

Plante ușor de întreținut

Mulți se feresc să-și pună plante în locuințe din cauza faptului că acestea au totuși nevoie de îngrijire minuțioasă, dar nu este la fel în cazul tuturor. Există unele care necesită apă și o temperatură optimă precum: aloe, planta păianjen, iedera englezească, planta de jad, dicus, dieffenbachia, peace Lily, planta șarpe, peperomia sau cactușii.

„Planta de rugăciune: Această plantă colorată are dungi vibrante de roșu, verde și galben care nu reușesc niciodată să înveselească încăperea – sau starea ta de spirit! Mai răcoroasă, această plantă hiperactivă este în continuă mișcare, ridicându-se încet și îndoindu-și frunzele în jur – chiar dacă încet.

Sedum burrito – Coada magarului: Această suculentă agățată este atât de ciudată și amuzantă – adaugă instantaneu atât de multă personalitate într-o cameră. Frunzele mici și plinuțe ale suculentei seamănă cu strugurii verzi sub coapte și formează ramificații lungi, care se revarsă pe părțile laterale ale recipientului ca niște frânghii verzi și dolofane.”, spune un specialist care arată că acestea sunt bune în casă pentru cei cu probleme de respirație.

Parteneri
Vali Vijelie s-a despărțit de soție. Mesajul direct transmis de femeie
Redactia.ro
Un fost finanțator din SuperLigă a murit
Digisport.ro
Zodii care vor cunoaște succesul și fericirea după Luna plină din 24 aprilie. Reușitele vor fi la tot pasul
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la fel ca în Vietnam sau în Afganistan”
Digi24
Oamenii sunt uluiți când află ce vârstă are acest bărbat. Cum reușește să păcălească procesul de îmbătrânire și cât îl costă pe an
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Pericol mortal! Gaz radioactiv, descoperit în mai multe școli din România
EVZ.ro
Adrian „Beleaua” Corduneanu a lămurit situația! De ce sicriul lui Costel Corduneanu a fost închis. Nu fratele interlopului va prelua șefia clanului
Spynews
SE DĂ LEGE în România. Este vestea pe care O AȘTEPTAU milioane de români
Capital.ro
Compania de curierat care deschide un nou hub regional. Peste 150 de noi locuri de muncă!
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ALERTĂ NUCLEARĂ în EUROPA! Avertismentul RUSIEI la doi pași de ROMÂNIA
Mediaflux
Cristina Cioran se pregătește de o nouă confruntare cu fostul iubit! Ce urmează să se întâmple mâine: „Un infractor dovedit, cu atâtea dosare...” / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro