Plantele care sunt perfecte pentru apartament. Îți parfumează casa, totul va fi mai aromat

Plantele care sunt perfecte pentru apartament. Îți parfumează casa, totul va fi mai aromat
Plante pentru apartament: care dintre ele îți parfumează casa?

Ce plante trebuie să ai la tine în apartament. Trebuie să fii atent la florile pe care le pui în fiecare încăpere. Unele dintre ele sunt ușor de îngrijit, îți parfumează casa și cu siguranță invitații tăi îți vor complimenta alegerea. Care sunt opțiunile pe care le are la îndemână oricine?

Plante perfecte pentru apartament

Cu toții vrem să ne simțim cât mai bine acasă, iar mai ales ca invitații care ne calcă pragul să fie în largul lor. Din ce în ce mai mulți români sunt pasionați de design interior, iar acesta nu se referă doar la anumite detalii legate de mobilă sau tablouri, ci și la ‘cadourile’ vii pe care ni le-a făcut natura.

Cei care obișnuiesc să aibă plante în casă știu că trebuie să fie atente la nevoile lor. Unele au nevoie de mai multă apă, altele de mai puțină, unele trebuie să stea la soare, altele trebuie să-și ia porția de întuneric după o anumită perioadă. Dacă vrei ceva nou și să nu te oprești la veșnicii cactuși sau ficuși ori mușcate de pe balcon, ai mai jos o listă cu câteva idei pentru viitoarea ‘reamenajare’.

Plantele din topul pe care urmează să-l citești îți aduc și un miros deosebit în încăperi, așa că lovești doi iepuri dintr-o lovitură dacă le achiziționezi și le poziționezi unde trebuie. Nu trebuie să-ți mai faci griji în privința mirosului, dar nici estetic. Deși unele din opțiuni te vor șoca, miresmele lor aduc prospețime în casa ta și te fac să te simți ca într-o grădină.

1. Busuioc
2. Mentă
3. Usturoi
4. Pătrunjel
5. Rozmarin
6. Oregano
7. Mărar
8. Tarhon
9. Chimen
10. Cimbru

Plante ușor de întreținut

Mulți se feresc să-și pună plante în locuințe din cauza faptului că acestea au totuși nevoie de îngrijire minuțioasă, dar nu este la fel în cazul tuturor. Există unele care necesită apă și o temperatură optimă precum: aloe, planta păianjen, iedera englezească, planta de jad, dicus, dieffenbachia, peace Lily, planta șarpe, peperomia sau cactușii.

„Planta de rugăciune: Această plantă colorată are dungi vibrante de roșu, verde și galben care nu reușesc niciodată să înveselească încăperea – sau starea ta de spirit! Mai răcoroasă, această plantă hiperactivă este în continuă mișcare, ridicându-se încet și îndoindu-și frunzele în jur – chiar dacă încet.

Sedum burrito – Coada magarului: Această suculentă agățată este atât de ciudată și amuzantă – adaugă instantaneu atât de multă personalitate într-o cameră. Frunzele mici și plinuțe ale suculentei seamănă cu strugurii verzi sub coapte și formează ramificații lungi, care se revarsă pe părțile laterale ale recipientului ca niște frânghii verzi și dolofane.”, spune un specialist care arată că acestea sunt bune în casă pentru cei cu probleme de respirație.