Plantele care sunt aur pentru stomacul tău. Beneficiile secrete pe care medicii nu ți le zic

Plantele care sunt aur pentru stomacul tău. Beneficiile secrete pe care medicii nu ți le zic
Plantele care sunt aur pentru stomacul tău

Tu știai care sunt plantele care sunt aur pentru stomacul tău? Iată beneficiile secrete pe care medicii nu ți le zic, dar pe care este bine să le afli. Care sunt remediile naturiste care îți vin în ajutor, atunci când te confrunți cu probleme digestive.

Care sunt plantele benefice pentru problemele cu stomacul

Adeseori, ni se întâmplă să ne confruntăm cu anumite dureri la nivelul stomacului. Fie am mâncat ceva care nu ne-a priit, fie anumite alimente ne provoacă reacții alergice, probmele digestive sunt destul de serioase și nu trebuie ignorate. Înainte de a merge la farmacie pentru a cumpăra o droaie de medicamente, specialiștii recomandă câteva remedii naturiste pentru atunci cînd ne doare stomacul. Care sunt plantele benefice pentru digestie. Poți prepara aceste leacuri chiar tu, la tine în gospodărie.

Ghimbirul taie greața

Știm ce o să spui…ghimbirul nu are un gust tocmai plăcut. Cu toate acestea, însă, ghimbirul este perfect pentru momentele în care te simți rău. Ghimbirul taie greața și este un remediu naturist foarte recomandat de cei de la plafar, iar chimezii îl folosesc în leacurile lor de sute de ani. De asemenea, ghimbirul nu doar că împiedică senzația de vomă, ci și ajută la slăbit, dacă-l tai bucățele și-l amesteci într-un pahar de limonadă (fără zahăr).

Cum se prepară infuzia cu ghimbir: tai o rădăcină de ghimbir, o cureți, o speli și o dai pe răzătoare. O amesteci în 200 de ml de apă, pui totul la fiert circa 10 minute. Strecoară băutura și bea infuzia rece sau la temperatura camerei.

Mușețelul elimină crampele abdominale

Cine nu este fan înrăit al ceaiurilor nu se va apropia, cu mare încredere, de mușețel. Însă, această plantă-minune are proprietăți benefice asupra organismul și calmează crampele abdominale în doar câteva minute de la utilizare. Atunci când te simți balonat pentru că ai mâncat prea mult și vrei să te întinzi în pat pentru că te doare stomacul, bea o infuzie cu mușețel. Durerea va dispărea în puțin timp.

Menta stimulează digestia

Dacă nu vrei să încerci limonada cu ghimbir, cu siguranță îți va plăcea limonada cu mentă. Această plantă este folosită în remediile naturiste de zeci de ani, deoarece stimulează digestia și ajută la tranzitul intestinal. Frunzele conțin mentol, care are proprietatea de a reduce senzația de balonare și protejează intestinele.

Tot ce trebuie să faci este să bei o infuzie rece cu 10 frunze proaspete de mentă, pe care le fierbi în 250 ml de apă fierbinte. Strecori totul și lași băutura să se răcească.

Feniculul elimină gazele stomacale

Deși mai puțin popular decât celelalte plante din listă, feniculul este un remediu naturist esențial în combaterea balonării și a gazelor stomacale. De asemenea, pe lângă faptul că dă un gust deosebit mâncării, feniculul are proprietăți terapeutice și elimină mucusul de pe tractul digestiv.

Cum se prepară: amestecă o jumătate de linguriţă de seminţe de fenicul cu o jumătate de linguriţă cu seminţe de coriandru şi o jumătate de linguriţă de seminţe de chimen. Zdrobești seminţele într-un mojar, apoi torni peste ele 600 de ml de apă clocotită. Amesteci, acoperi vasul cu un capac şi laşi la infuzat cinci minute. Bea trei căni pe zi, înainte de mesele principale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI