Legumele care trebuie consumate în sezonul rece. Sunt perfecte pentru imunitate

Legumele care trebuie consumate în sezonul rece. Sunt perfecte pentru imunitate
În sezonul rece, aceste legume sunt perfecte pentru imunitate

Odată cu venirea sezonului rece, legumele bogate în vitamine trebuie introduse în alimentația de zi cu zi, pentru a pregăti organismul pentru iarnă. În continuare vă prezentăm câteva dintre legumele sănătoase care ajută corpul în sezonul rece.

Legumele care trebuie consumate în sezonul rece

Sfecla

Sfecla este una dintre cele mai sănătoase legume pe care le putem consuma în acest sezon. Aceasta rădăcinoasa este foarte bogată în nitrați naturali care îmbunătățesc circulația sângelui. Mai mult, este și o sursă importanta de Vitamina B9 (cunoscută și ca acid folic), vitamina C, potasiu, magneziu, fosfor și fier. Totodată, 100g de sfeclă conține doar 43 de calorii.

Varza

Datorită aportului caloric scăzut (doar 25 de calorii la suta de grame), varza este benefica siluetei. Însă acesta nu este singurul beneficiu, deoarece varza este și o legumă foarte sănătoasa, fiind bogata în vitaminele A, C și K, potasiu, fosfor, magneziu. De asemenea, varza conține fibre și compuși sulfurici care ajuta la detoxifiere.

Prazul

Deși este ocolit de multe persoane, prazul are rol antiseptic, stimulează imunitatea, scade riscul cancerului de colon, de prostată, de sân și de ovare. Totodată, această legumă ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Mai mult, prazul este bogat în Vitaminele B4, B9, A, C și K. De asemenea, acesta conține o cantitate importantă de calciu, fosfor, magneziu, potasiu și sodiu. Iar aportul caloric este scăzut (doar 61 calorii la 100 de grame).

Gulia

Aceasta scade riscul apariției unor afecțiuni și este bogată în B4, B9, A, C și K , precum și în calciu, fosfor, magneziu, potasiu și sodiu.

Anghinare

Includerea acestor plante în meniu iarna este o alegere foarte inspirată, de vreme ce această legumă este consumată în special în sezonul rece. Anghinarele sunt benefice organismului, deoarece sunt surse importante de vitamina C și fibre.

Rădăcina de țelină

Fie că este fiartă sau consumată crudă, rădăcina de țelină oferă de doua ori mai mult fier decât un cartof fiert și are cu 35% mai multe fibre, raportat la aceeași cantitate. De asemenea această rădăcină conține mai mult de 70% din doza zilnica recomandata de vitamina K, nutriment asociat cu o mai buna densitate osoasa.

Usturoiul

De mult timp, usturoiul este considerat a fi o legumă care previne acumularea plăcii la nivelul arterelor. Acesta reduce riscul dezvoltării bolilor cardiovasculare. Mai mult, usturoiul s-a dovedit a avea încă o proprietate importanta, inhiba creșterea tumorilor. Potrivit unui studiu, cei care consumă cel putin un cățel de usturoi pe săptămână reduc riscul de a se îmbolnăvi, în comparație cu cei care nu consumă deloc această legumă sănătoasă de iarnă.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI