Plantele care protejează sănătatea mintală. Orice român trebuie să le aibă în casă

Plantele care protejează sănătatea mintală. Orice român trebuie să le aibă în casă
Plantele care îți protejează mintea

Mulți cercetători susțin că natura are grijă de noi și când nu ne așteptăm. Acest lucru este valabil și dacă avem câteva plante în locuință sau chiar în grădina din curte. Mulți dintre români s-ar bucura să știe care sunt acelea care îi ajută în privința sănătății mintale. Există câteva tipuri care au devenit din ce în ce mai cunoscute și sunt recomandate de specialiști. Ce alegeri trebuie să faci când îți decorezi apartamentul?

Plante pe care trebuie să le ai în casă: îți protejează sănătate mintală

Natura este o minune pentru oameni. Ea oferă stări de bine, liniște, relaxează și te ajută să îți aduni mai bine gândurile. Desigur că atunci când nu ai timp să faci mici excursii departe de oraș, este potrivită și o priveliște frumoasă din grădina ta.

Nimic nu e mai bun și benefic decât cafeaua de dimineață băută în liniște, alături de o mireasmă fantastică și proaspătă. În cazul în care nu beneficiezi nici de o curte în care să îți plantezi ce dorești, sunt perfecte și cele de apartament.

Poți să îți faci propriul colț de Rai și în acest condiții. Un psihoterapeut și profesor adjunct la Washington DC spune că pentru mulți oameni, îngrijirea plantelor a apărut ca un hobby care le-a permis multor persoane să-și concentreze atenție la ceva pozitiv.

„S-a descoperit că plantele și expunerea la verdeață au multiple beneficii pentru sănătatea mintală, cum ar fi scăderea stresului, scăderea sentimentelor de depresie, creșterea sociabilității, restabilirea concentrării, îmbunătățirea performanței cognitive, îmbunătățirea dispoziției și creșterea stimei de sine”, spune Jones pentru The Healthy.

Ce trebuie să alegi pentru locuința ta?

Limba soacrei: numele ei științific este „Sansevieria tifasciata”, iar în limbaj popular i se mai spune și limba soacrei, sabia Sfântului Gheorghe sau planta șarpe. Aceasta are capacitatea de a purifica aerul din interior, iar tocmai creierul are nevoie de mult oxigen pentru a funcționa cum trebuie. Un specialist a precizat că o singură plantă de acest gen produce oxigen pentru o familie de 4 persoane.

Planta păianjen: în cadrul unui studiu s-a observat faptul că mulți dintre pacienții care aveau în salonul de spital planta păianjen au avut efecte pozitive comparativ cu cei ținuți fără ea. Planta purifică aerul din casă și neutralizează diverși poluanți prezenți în locuință. Un exemplar matur are în grijă aerul de pe o suprafață de 10 metri pătrați. Mulți aleg să o pună în special în colțurile încăperilor sau pe hol.