Metoda corectă de a uda plantele. Ai procedat greşit până acum

Metoda corectă de a uda plantele. Ai procedat greşit până acum
Cum trebuie udate florile corect

Știi să uzi corect plantele pe care le ai în casă? Acesta este cel mai important pas pentru ca ele să rămână în viață, cu toate că felul în care le hrănim va determina dacă se usucă sau rămân la fel de frumoase. Experții în grădinărit au găsit metoda genială prin care trebuie să irigi grădina și florile din casă.

Greșeala pe care toți oamenii o fac, atunci când udă plantele

Poate ți s-a întâmplat că atunci când uzi o plantă de sus, aceasta să fie deteriorată, iar dacă o faci de jos, direct pe pământ, planta se usucă după scurt timp. Realitatea este că, dacă irigarea nu se face așa cum trebuie, florile tale se vor ofili extrem de repede, indiferent dacă au lumina potrivită sau substratul potrivit.

Lucrul esențial pe care trebuie să-l știi este faptul că nu toate plantele beneficiază de același tratament de hrănire. Unele au nevoie de mai multă apă, în timp ce altele supraviețuiesc și cu mai puțină apă.

De exemplu, plantele suculente trebuie udate o dată sau de două ori pe săptămână și atunci numai dacă solul lor este uscat. Același lucru este valabil și în cazul cactusului, o plantă de deșert foarte rezistentă, adaptată pentru a supraviețui în condiții de secetă.

Cum trebuie udate plantele de apartament, de fapt

În ceea ce privește plantele de apartament, în funcție de specia plantei, acestea trebuie irigate de 3 ori pe săptămână. La rândul lor, plantele cu flori necesită udare abundentă, mai ales în perioada de înflorire și de creștere.

Nu este convenabil să uzi plantele între orele 12 și 16 ale zilei, atunci când soarele este mai intens, deoarece insolația este mare și, prin urmare, apa se va evapora mult mai repede.

Astfel, planta nu se va putea hrăni cum trebuie și să obțină nutrienții de care are nevoie. Experții te sfătuiesc să uzi florile de jos, adică direct pe pământ, pentru ca petalele să nu se ofilească.

Suculentele și cactușii pot fi udate de sus, pentru a obține o hidratare completă. Pe de altă parte, unele plante de interior tolerează ambele tipuri de irigare, mai ales dacă vorbim de plante care necesită multă umiditate.