Ce plante au cele mai multe proteine? Specialiștii recomandă anumite surse pe care trebuie să le consume toată lumea. Mulți oameni din zilele noastre abordează o dietă fără produse de origine animală. Indiferent de regimul ales, trebuie să existe surse bune de proteine în mese care să ajute la evitarea slăbirii corpului, a pierderii masei musculare și a deteriorării pielii sau a părului.
Mulți oameni nu adoră în zilele noastre să consume produse de origine animală. Indiferent dacă urmezi sau nu un regim de viață care le exlude uneori sau total din mesele zilnice, ai la îndemână alte surse de proteine.
Poți consuma diferite plante pentru a avea un echilibru în această direcție. Dacă nu faci asta, riști să îți slăbești corpul, să pierzi masă musculară și să ai un păr deteriorat sau o piele care nu arată deloc bine.
În cazul în care intenționezi să treci la o dietă vegană sau vegetariană, consultă-te mai întâi cu medicul. Specialiștii recomandă anumite plante pentru înlocuirea produselor de origine animală care ne oferă asta în mod normal.
Quinoa – este bogată în fibre și proteine și are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. De asemenea, îmbunătățește digestia datorită conținutului ridicat de fibre și ajută la controlul greutății. Este sățioasă și poate fi adăugată într-un desert magnific sau la micul dejun.
Tofu – este o sursă bună de proteine din soia, iar doar 85 de grame din tofu conțin opt grame de proteine și 80 de calorii. Produsul are un gust slab, dar se potrivește în multe rețete care îl pot scoate în prim-plan. Poți să îl pui în salate, supe sau diferite feluri de mâncare japoneze și indiene.
Pentru o aromă mai deosebită, poți să îl aromatizezi cu sos de soia, sare, piper, miere, usturoi pudră, ceapă pudră, iar la final să îl dai prin amidon și susan. După ce termini acest proces, trage-l puțin la tigaie și presară încă puțin susan negru și ceapă verde. Poți să îl servești singur sau alături de un alt produs care să fie vedeta din farfuria ta.
Linte – conține o mulțime de proteine și carbohidrați care sunt absorbiți lent, previne creșterea bruscă a glicemiei și este un plus excelent în supe sau tocănițe.
De asemenea, ea se potrivește de minune în mâncărurile indiene. Poți face un prânz tradițional și deosebit cu rețeta de linte cu cârnați. Ai nevoie și de ceapă, morcovi, suc de roșii și chimen/ardei iute/ardei dulce.