Planta pe care s-o așezi în șifonier. Te scapă de orice miros neplăcut

Planta pe care s-o așezi în șifonier. Te scapă de orice miros neplăcut
Planta pe care s-o așezi în șifonier.

Ce plantă pe care trebuie să așezi în șifonier. Această plantă te scapă de orice miros neplăcut. Este o plantă cu miros foarte puternic, însă relaxant, în același timp. În plus, în afara faptului că această plantă înlătură mirosul neplăcut, ea mai are încă un beneficiu, și anume, acela că alungă insectele!

Planta pe care s-o așezi în șifonier

Planta pe care trebuie să o așezi în șifonier este lavanda. Prin mirosul ei puternic, planta te scapă de orice miros neplăcut. Doar un săculeț cu lavandă pus în șifonier îți poate aduce multe beneficii. Lavanda uscată înlătură nu doar mirosul neplăcut, ci și insectele.

Lavanda este o plantă cu flori colorate intens în violet sau note de mov și face parte din familia Lamiaceae. Această plantă este nativă din regiunea sud-mediteraneană a continentului și se mai întâlnește pe coasta de Nord a Africii sau în zona tropicală din regiunile sud-estice ale Indiei.

Lavanda este, prin urmare, un repelent natural pentru molii. Pentru asta, tot ce trebuie să faci este să cumperi câțiva săculeți cu flori de lavandă, să îi așezi în șifonier și să ții moliile la distanță. Aroma acestor săculeți va elimina mirosul neplăcut al hainelor care stau în șifonier.

Denumirea de lavandă este folosita uneori pentru a desemna parfumul extras din levanțică. Aceasta este una dintre cele mai vechi plante folosite în cosmetică, precum și în scop curativ. De altfel, primele tratamente prescrise de medici cu lavandă datează din 77 d.Chr.

Boabe de cafea în șifonier

Însă pentru a îndepărta mirosul de aer închis pe care îl capătă hainele se mai poate pune, în loc de săculeții de lavandă, și boabe de cafea sau de orez. În plus, acestea din urmă absorb și umezeala din mobilierul de lemn.

Efectul de boabelor de cafea este acela de a îndepărta mirosul neplăcut al hainelor din dulap, din cauza aerului îmbâcsit. Hainele capătă un miros de „aer închis”, în ciuda faptului că ai folosit balsam pentru ele. Mirosul dat de balsam poate trece într-o săptămână, astfel că este necesar să apelezi la altă soluție pentru a menține un miros plăcut al hainelor.

Astfel că boabele de cafea sunt utilizate cu succes pentru a îndepărta umezeala și mirosul închis. Tot ce trebuie să faci deci este să pui boabe de cafea într-un bol sau un săculeț de pânză, pe care să îl așezi apoi în dulapul cu haine.