O femeie a pus boabe de cafea în șifonier și a lăsat așa câteva ore. Nu i-a venit să creadă ce s-a întâmplat după

O femeie a pus boabe de cafea în șifonier și a lăsat așa câteva ore. Nu i-a venit să creadă ce s-a întâmplat după
O femeie a pus boabe de cafea in sifonier si a lssat așa cateva ore. Nu i-a venit sa creada ce s-a intamplat dupa

Atunci când vrei să scapi de mirosul puternic de mucegai al hainelor tale, cel mai indicat lucru este să apelezi la câteva trucuri geniale folosind numai ingrediente pe care le ai, deja, în cămară sau bucătărie. Cum scapi de izurile neplăcute din șifonier cu bicarbonat de sodiu și boabe de cafea.

Scapă de mirosul neplăcut din șifonier cu boabe de cafea

Cafeaua este băutura preferată a românilor, cea care le dă un boost de energie dimineața, înainte de a-și începe activitățile zilnice. Nu mulți știu faptul că boabele de cafea sunt eficiente pentru mai multe trucuri, nu doar să fie râșnite pentru obținerea

Nu e de mirare că parfumeriile țin borcănele cu boabe de cafea pe rafturi. Aceste semințe sunt ideale pentru a neutraliza mirosurile, motiv pentru care reprezintă o soluție ideală pentru a reîmprospăta șifonierul plin cu haine.

Aroma cafelei și capacitatea ei de absorbție sunt cei mai buni aliați ai tăi pentru a scăpa de izurile neplăcute de la pantofi și diverse articole vestimentare.

Tot ce trebuie să faci este să pui niște boabe de cafea într-un bol sau să le pui într-o pungă de pânză. Pune-le în șifonier, peste haine sau într-un colț al dulapului, și lasă-le să acționeze. Își vor face efectul imediat. Boabele de cafea sunt ideale pentru acest truc.

Cum igienizezi șifonierul cu bicarbonat de sodiu

O internaută a găsit un truc genial care te ajută să igienizezi dulapul de haine cu bicarbonat de sodiu. Trebuie să folosești o cârpă umedă pentru a spăla bine toată suprafaţa șifoneriului.

Mai departe, usuci mobila cu o lavetă absorbantă. Pune hainele la loc și vei simți, imediat, cum dispare mirosul de umezeală și aer închis. Bicarbonatul de sodiu este un deodorant natural, care te ajută să menții prospețimea hainelor tale, în dulap.

Ia câțiva săculeţi din pânză pe care îi vei umple cu bicarbonat de sodiu. Aceștia se lasă în șifonier preț de câteva ore. Efectul este garantat, iar rezultatele sunt mai mult decât satisfăcătoare. Vei scăpa de mirosurile urâte din şifonier, iar hainele tale vor părea mereu ca scoase din maşina de spălat rufe.

Un alt truc genial presupune să folosiți o jumătate de cană de oțet alb, o jumătate de cană de apă și sucul de la o jumătate de lămâie. Înmuiați o cârpă curată în acest amestec și, apoi, ștergeți pereții și rafturile șifonierului cu ea. Dacă trebuie să îndepărtați petele de mucegai, utilizați un burete. Lăsați-l deschis să se usuce și puneți-vă hainele la loc.