Planta miraculoasă care te scapă de tuse și guturai. Cum se consumă corect, de fapt

Planta miraculoasă care te scapă de tuse și guturai. Cum se consumă corect, de fapt
Cum scapi de tuse şi guturai cu ajutorul unei plante - Luminiţa de seară

Din ce în ce mai multe persoane renunţă la medicamentele scumpe şi pline de chimicale şi se îndreaptă către variantele naturale. Şi cum sezonul răcelilor a început, trebuie să afli despre planta miraculoasă care te scapă de tuse şi de guturai. O să o ai mereu în casa de acum.

Ce plantă te ajută să scapi de tuse şi răceală

Sezonul rece vine cu răceli, tuse, febră, motiv pentru care este indicat să ai mereu la îndemână remedii naturale. Una dintre plantele care face minuni în aceste situaţii este “Luminiţa de seară” sau “Primula de seară”. Aceasta are efecte incredibile pentru tusea convulsivă, bronşite, guturai şi uşurează respiraţia.

Pentru a te bucura din plin de beneficiile sale, trebuie să ştii cum se consumă corect. De exemplu, pentru tusea convulsivă trebuie să bei trei linguri de sirop din aceste flori pe zi. Cum se prepară siropul: pui 6 linguri de flori de Luminiţa de seară la fiert în 500 de ml de apă. Laşi să fiarbă timp de 10 minute, apoi adaugi 250 de grame de miere de salcâm. Atunci când siropul se leagă, îl pui în sticle închise ermetic, care trebuie păstrate într-un loc răcoros şi ferit de razele soarelui.

Pentru desfundarea căilor respiratorii, bea ceai din aceste flori. O lingură de plantă uscată şi 250 de ml de apă clocotită se lasă la infuzat timp de 10 minute. Ceaiul se strecoară şi se consumă zilnic câte două căni. Îl poţi îndulci cu o linguriţă de miere naturală.

Pentru infecţii urinare, dureri reumatice, angină, drenare limfatică sau inflamaţii, consumă câte zece picături tinctură de Luminiţă de seară în fiecare zi (diluate în apă caldă). Aceasta se obţine din două linguri de flori uscate şi 200 de ml de alcool cu o concentraţie de 60 de grade. Cele două ingrediente se pun într-un borcan şi se lasă la macerat timp de şapte zile, scrie Doctorulzilei.ro.

Luminiţa de seară, planta miraculoasă care te scapă de răceală şi tuse
Luminiţa de seară, planta miraculoasă care te scapă de răceală şi tuse

Luminiţa de seară, alte beneficii

Pentru un efect antioxidant, regenerarea celulelor şi încetinirea procesului de îmbătrânire foloseşte uleiul eteric din Luminiţa de seară. De asemenea, este eficient în artrită reumatoidă, gută, hipertensiune arterială. Acest ulei, însă, este greu de preparat acasă, dar îl puteţi găsi în orice magazin specializat în produse naturiste.

Decoctul din această plantă atenuează oboseala şi poate fi obţinut din 3 g de flori uscate şi 250 de ml de apă. Cele două se fierb timp de zece minute, apoi se strecoară şi se consumă câte o cană pe zi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI