Rafila, despre vaccinul antigripal. Cum ne poate ajuta în lupta cu COVID-19: “Nu este o glumă”

Rafila, despre vaccinul antigripal. Cum ne poate ajuta în lupta cu COVID-19: “Nu este o glumă”
Rafila, despre vaccinul antigripal. Cum ne poate ajuta în lupta cu COVID-19

Medicul Alexandru Rafila a vorbit despre vaccinul antigripal și cum ne poate ajuta în lupta cu COVID-19. Președintele Societății Române de Micriobiologie a atras atenția că este nevoie de o lege a vaccinării.

Rafila, despre vaccinul antigripal. Cum ne poate ajuta în lupta cu COVID-19

Vaccinul antigripal va preveni co-infecția cu virusul gripal și cu virusul COVID-19 în toamnă sau în iarnă, a declarat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Medicul a atras atenția că, în contextul crizei sanitare, este nevoie de o lege a vaccinării.

Rafila a declarat că în țară, în ultimii 10 ani, a scăzut în mod constant acoperirea vaccinală, completând cu faptul că există pericolul reapariției unor boli care erau considerate eliminate, cum ar fi difteria, tusea convulsivă ori rubeola.

Specialistul a mai spus că vaccinarea este o oportunitate și pentru adulți, dar și pentru vârstnici, precizând că, în plină pandemie, există o recomandare specială ca bătrânii să fie vaccinați împotriva infecțiilor pneumococice.

„Dacă va apărea acest vaccin, sunt convins că multă lume își va schimba opinia referitoare la vaccinuri”

„Vaccinul care probabil o să fie extrem de solicitat în acest an este vaccinul gripal, care, dincolo de faptul că previne gripa sezonieră, va preveni ceva care este extrem de îngrijorător: co-infecţia, în toamnă sau în iarnă, cu virusul gripal şi cu coronavirus. Nu este o glumă, este o posibilitate şi, din această cauză, cred că ar trebui să acţionăm acum, nu să aşteptăm să ajungem iar în situaţia în care numărul mare de îmbolnăviri de gripă generează un interes pentru vaccin, în momentul în care vaccinul nu mai este disponibil”, a spus Rafila. 

Rafila, despre vaccinul antigripal. Cum ne poate ajuta în lupta cu COVID-19: “Nu este o glumă”
Vaccinul gripal, prevenție pentru co-infecţia, în toamnă sau în iarnă, cu virusul gripal şi cu coronavirus

„Dacă va apărea un vaccin care să reuşească să elimine infecţia cu noul coronavirus ca ameninţare la nivel global, cred, sunt convins că foarte multă lume îşi va schimba opinia referitoare la vaccinuri şi oamenii vor fi mult mai deschişi să apeleze la acest serviciu clasic de sănătate publică, care este cel care a dus, până la urmă, la sute de milioane de vieţi economisite şi la creşterea speranţei de viaţă în ultimul secol”, a completat medicul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI