Planta care înlocuiește pudra de cacao. Arată bizar, dar te vei îndrăgosti de gustul ei

Planta care înlocuiește pudra de cacao. Arată bizar, dar te vei îndrăgosti de gustul ei
Planta care poate inlocui pudra de cacao

Dacă faci parte din categoria oamenilor care adoră să combine cacaua cu tot felul de alimente, iată ce trebuie să știi. Este adevărat ca vestita cacao are proprietăți benefice asupra organismului, atunci când este consumată în cantități moderate. Ce plantă ar putea înlocui pudra de cacao. Are un gust delicios.

Ce plantă poate înlocui pudra de cacao

Pudra de cacao poate fi înlocuită, fără probleme, cu o plantă care se numește carob sau roșcova. Cunoscută sub numele de seratonia siliqua, această plantă are fructe care arată ca o păstaie de mazăre maro închis, în interiorul căreia se află pulpa și semințele.

Roșcova este un înlocuitor dulce și sănătos al ciocolatei. Folosirea lui pentru beneficii pentru sănătate datează de acum 4.000 de ani, din Grecia antică.

Potrivit „Encyclopedia of Healing Foods”, chimiștii britanici din secolul al XIX-lea vindeau cântăreților păstăi de roșcove. Mestecarea păstăilor de roșcove i-a ajutat pe cântăreți să-și mențină corzile vocale sănătoase și să-și calmeze sau curețe gâtul.

Carobul sau roșcova se poate găsi sub formă de pudră, chipsuri, sirop sau pastile dietetice. Poți mânca și păstăi de roșcove când sunt proaspete sau uscate. Persoanele care adaugă roșcove în dieta lor au observat beneficii precum pierderea în greutate și scăderea problemelor cu stomacul.

Inițial, roșcovele au fost cultivate pentru a fi folosite pe post de furaje pentru animale, ignorându-se parțial conținutul ridicat de nutrienți benefici pentru oameni, scriu cei de la Health Line.

Păstăile și semințele de carob conțin vitaminele A, B1, B3 și D și minerale precum magneziu, potasiu, calciu, fosfor și zinc. Toate acestea conțin doar 1% grăsime.

Citește și Greșeala pe care o faci când pui sare în mâncare. Viața ți se va scurta cu 1-2 ani. Studiu

La ce se folosește carobul astăzi

Grecii antici au fost primii care au cultivat roscovi, care acum sunt cultivați în toată lumea, din India până în Australia. Roșcova se folosește, în zilele noastre, pentru a îndulci cafeaua, ciocolata sau chiar melasa.

Fiecare arbore este de un singur sex, așa că este nevoie de un copac mascul și femelă pentru a produce păstăi de roscove. Un singur copac mascul poate poleniza până la 20 de copaci femele. După șase sau șapte ani, un roșcov este capabil să producă păstăi.

Odată ce o femelă de roșcov este fertilizată, aceasta poate produce sute de kilograme de păstăi maro închis umplute cu pulpă și semințe minuscule.

Citește și Leguma pe care să nu o mai mănânci seara. Este o mare greșeală, atenție!

Urmăriți Playtech.ro și pe