Plângere penală pe numele lui Florin Cîțu. Ce ”manevre” politice au fost dezvăluite după congres

Plângere penală pe numele lui Florin Cîțu. Ce ”manevre” politice au fost dezvăluite după congres
Florin Cîțu acuzat public de Ludovic Orban de abuz

Zilele liniștite pentru Florin Cîțu par a se îndepărtat tot mai mult de acesta. Victoria obținută în alegerile interne din PNL, în loc să-i aducă stabilitate, se pare că îi aduc numai ghinioane. Omul care l-a propulsat în primul eșalon politic, astăzi devenit inamic, a făcut săptămâna trecută dezvăluiri incredibile. Fostul lider PNL Ludovic Orban îl acuza public pe Florin Cîțu de presiuni asupra primarilor PNL din teritoriu. Acuzațiile aduse de acesta i-au determinat pe cei din PSD să anunțe depunerea unei plângeri penale pe numele premierului.

Florin Cîțu acuzat public de Ludovic Orban de abuz în funcție

La Congresul PNL, în care a avut loc și votul final în alegerile interne, PNL își anunța noul șef în persoana lui Florin Cîțu. Dar, aparenta victorie a acestuia a generat un adevărt tăvălug de acuzații, dezvăluiri și, mai nou, o nouă moțiune de cenzură.

Omul care-l aducea în primul eșalon politic, Ludovic Orban, marele perdant al alegerilor, a devenit din susținător inamic. Imediat după terminarea alegerilor Orban a făcut dezvăluiri menite să încingă și mai rău spiritele. Invitat la un post TV, fostul lider PNL îl acuza în mod public pe Florin Cîțu de abuz în serviciu și de presiuni asupra primarilor PNL din teritoriu.

”Toate prefecturile, joi, inainte de Congres, au transmis către toţi primarii să trimită solicitări de alocare, din fondul de rezervă al Guvernului. Şi mesajul pe care l-au dat către primari, vineri, sâmbătă, a fost că, dacă nu iese Cîţu preşedinte, nu se mai alocă banii din Fondul de Rezervă către primării.

Deci nu au apucat să dea banii, dar au apucat să trimită prefecturile solicitările şi cei care l-au susţinut pe Cîţu le-au transmis primarilor că nu se alocă banii din fondul de rezervă, dacă nu iese Cîţu preşedinte.”, declara Ludovic Orban.

Sorin Grindeanu anunță depunerea unei plângeri penela pe numele lui Cîțu

Dezvăluirile făcute de Orban au venit ca o bombă, în contextul în care PSD anunțsae deja depunerea unei moțiuni de cenzură. Se pare că aceste declarații, făcute de fostul lider PNL, i-au determinat pe cei din PSD, în afară de moțiune, să anunțe depunerea și a unei plângeri penale pe numele lui Florin Cîțu, acuzându-l de abuz în serviciu. Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu este cel care a anunțat acest nou demers al PSD împotriva actualului premier Florin Cîțu, declarând:

”Vom face această plângere. Ştiţi cum? Citând chiar din ce a spus fostul preşedinte PNL, aseară, că prim-ministrul Florin Cîţu dă o ordonanţă de urgenţă, astăzi sau mâine, când au şedinţa de guvern, ca să-i plătească pe cei care l-au votat. Asta spune un membru de vază al partidului, cel care până mai ieri conducea partidul.

(..) Cum să nu faci plângere cu citat din Ludovic Orban? Nu poţi să împarţi ţara în primarii PNL şi primari ne-PNL. Toate comunităţile din România au nevoie de bani şi trebuie să existe criterii după care împarţi aceşti bani.”, declară Sorin Grindeanu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI