Plângere penală împotriva Danei Budeanu din cauza limbajului din emisiunea Verdict

Plângere penală împotriva Danei Budeanu din cauza limbajului din emisiunea Verdict

Centrul FILIA, cel care militează pentru drepturile femeilor, a depus plângere la Parchet împotriva Danei Budeanu. Motivul: instigare la violență domestică.

Plângere penală împotriva Danei Budeanu din cauza limbajului din emisiunea Verdict

Acest ONG a atras atenția asupra faptului că aceasta a îndemnat la ură, discriminare și violență împotriva femeilor într-unul dintre episoadele emisiunii ”Verdict”, de pe YouTube.

Mai exact, este vorba despre episodul 18 al emisiunii ”Verdict” cu Dana Budeanu, apărut pe YouTube în care aceasta îi îndeamnă pe bărbați să-și ”altoiască” partenerele dacă îi ceartă în public. Iată, în continuare,  un fragment din episodul 18 al emisiunii ”Verdict” a Danei Budeanu.

„(…) El îi suflă în mâncărică și îi dă ei să mănânce. În secunda aia trebuie să iei un pumn și să-i spargi gura. Nu există așa ceva! Ele trebuie altoite! Că instig la violență… Nu instig, tâmpito! Sunt figuri de stil. Figura de stil se numește altoi. Jbac, jbac! Bă, non stop. Preventiv. Nu se poate să ajungi sclavete! Prima dată când te-a certat aia sau te-a persiflat sau ți-a răspuns în nas la vreo masă în public, undeva, și ți-a dat peste nas, jap! De față cu toată lumea. În secunda în care i-ai dat japul – nu e ceva nasol, ți-a scăpat mâna, așa! – și amețitele din jur iau aminte. Tu o faci pentru binele comunității, așa trebuie să gândești. Tu o altoiești pe ea puțin așa, te faci că-ți scapă, înțelegi? Nu trebuie să o atingi neapărat, că dacă tu te duci spre ea așa, ea oricum se ferește. Tu oricum ai vrut, intenția a existat, frica se instalează. Dar se instalează la toate alelalte. Tu faci un bine comunității, bă. Tu devii eroul găștii, la ceilalți fătălăi. ești șmecherul șmecherilor. (…) Ea trebuie să știe că urmează. Trebuie indusă teroarea”, a spus aceasta în emisiunea sa.

Nu a dorit să comenteze

Centrul FILIA a reacționat:

„Legitimează o cultură a violenței” ONG-ul care luptă împotriva inegalităților de gen și discriminării spune că prin atitudinea sa, Dana Budeanu îndeamnă la ură, discriminare și violență împotriva femeilor și, mai mult, încurajează astfel de acte prin promovarea unui model de relație abuzivă. FILIA a depus plângere la Parchet împotriva Danei Budeau pentru instigare la ură, discriminare și violență. „Episodul consolidează atitudini discriminatorii împotriva femeilor și legitimează o cultură a violenței îndreptate împotriva femeilor prin argumentele pe care aceasta le aduce pentru a justifica și încuraja astfel de acte, promovând un model de relație abuzivă, în care bărbatul domină femeia prin exercitarea unui comportament violent, atât fizic, cât și psihologic, prin instaurarea fricii” – se arată în sesizarea la Parchet.
Contactată de Libertatea.ro pe marginea acestui subiect, aceasta a spus că nu dorește să comenteze.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI