Plan șocant pentru asasinarea lui Vladimir Putin. Ce se întâmplă din cauza războiului din Ucraina

„Elita rusă” ar intenționa să-l otrăvească pe Vladmir Putin și și-a ales un deja succesor. Un brief al Direcției de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei a spus că directorul FSB, Oleksandr Bortnikov, este pregătit pentru a-l înlocui pe Vladimir Putin. Organsimul de informații ucrainean a spus că oamenii din interiorul Kremlinului complotează să-l îndepărteze pe Vladimir Putin otrăvindu-l.

Plan șocant pentru asasinarea lui Vladimir Putin

Conform Direcției Generale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, un „grup de membri influenți” ai „elitei ruse” a pus la cale un plan care vizează răsturnarea președintelui. Scopul acestui grup ar fi să-l înlăture pe Putin de la putere cât mai curând posibil și să restabilească legăturile economice cu Occidentul, scrie mirror.co.uk.

Conform briefului de informații, cei din interior puternici sunt consternați de impactul pe care războiul și sancțiunile ulterioare l-au avut asupra economiei ruse. Serviciul de informații ucrainean susține că un succesor al lui Putin a fost deja ales sub forma directorului FSB, Oleksandr Bortnikov.

„Se știe că Bortnikov și alți reprezentanți influenți ai elitei ruse iau în considerare diverse opțiuni pentru a-l înlătura pe Putin de la putere”, a declarat Directoratul Șef al Informațiilor.

„În special, otrăvirea, boala bruscă sau orice altă „coincidență” nu sunt excluse.”

Agenția a sugerat că pierderile suferite de forțele cecene în nordul țării ar fi putut influența presupusul complot.

În acest weekend, Ucraina a declarat că o parte din renumita escadrilă de luptă cecenă a fost trimisă înapoi în Rusia după ce multe dintre trupele lor au fost ucise.

Sugestia că Bortnikov este omul care să-l înlocuiască pe Putin ar putea fi considerată surprinzătoare, având în vedere modul în care cei doi și-au făcut drum împreună prin societatea rusă.

Amândoi au servit în KGB din Leningrad, înainte ca Bortnikov să preia agenția de securitate redenumită. FSB-ul lui Bortnikov este atât creierul, cât și inima regimului Putin, un „stat în cadrul statului”, conforn unei investigații aprofundate a Centrului de dosare.

Cine ar putea conduce la restabilirea legăturilor economice cu Occidentul

El a spus că sabotorul a avut intenții rău intenționate împotriva statului, înainte de a fi eliminate de oamenii lui. În timp ce pretențiile au fost anticipate și apoi respinse de Occident, ele au servit ca mijloc de justificare a războiului din Rusia.

Bortnikov a căzut acum în dizgrația liderului de la Moscova, din cauza erorilor din războiul din Ucraina. Putin a atacat și a concediat opt ​​generali în încercarea de a îndepărta vina de la sine pentru războiul sângeros din Ucraina care a ucis aproape 15.000 de soldați în doar 25 de zile.

Potrivit informațiilor ucrainene, complotorii de elită l-au ales pe Bortnikov, în vârstă de 70 de ani, deoarece ei cred că ar putea conduce la restabilirea legăturilor economice cu Occidentul. Se crede că Bortnikov are o rețea de persoane din interior care lucrează și trăiesc în Ucraina, unde a condus o rețea de agenți timp de mulți ani. Spionul născut în Urali a fost de multă vreme unul dintre cei mai apropiați asistenți ai lui Putin.

Urmăriți Playtech.ro și pe