Plan Roșu de intervenție, în Vâlcea! Accident între un microbuz și un autoturism. Sunt implicate 21 de persoane

Plan Roșu de intervenție, în Vâlcea! Accident între un microbuz și un autoturism. Sunt implicate 21 de persoane
Accident rutier între un autoturism și un microbuz cu 19 pasageri

Accident grav pe DN7! Autoritățile au decis să active planul roșu de intervenții, după o coliziune între un autoturism și un microbuz cu călători. Din primele informații reiese că au fost implicate 21 de persoane, iar la fața locului au ajuns echipaje medicale pentru a oferi ajutor. Imagini de la fața locului în galeria foto!

Accident grav pe DN7

UPDATE: 

În urma accidentului, 13 persoane au fost transportate la spital, din care o victimă a fost transportată cu elicopterul. Toate persoanele sunt conștiente. A fost dezactivat Planul Rosu de Intervenție.

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN7 Râmnicu Vâlcea– Sibiu, în localitatea Câineni (judeţul Vâlcea) a avut loc o coliziune între un autoturism şi un microbuz.

Circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat, pe un fir alternativ”, anunța Poliția Română , în urma celor întâmplate, prin intermediul unui mesaj postat pe site-ul instituției.

Accidentul rutier a avut loc, duminică – 11 august, după ora prânzului, în satul Râu Vadului, din comunca Câineni -DN 7. Este vorba despre un accident rutier între un autoturism și un microbuz de transport persoane. Sunt 21 persoane implicate.

S-a activat planul roșu de intervenție

Pentru acordarea asistenței medicale de urgență tuturor victimelor implicate în accident, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție, anunță ISU Vâlcea.

Pentru gestionarea situației acționează 4 ambulanțe SMURD, 7 ambulanțe SAJ, 1 autospeciala de stingere cu modul de descarcerare, 2 echipaje descarcerare.

Totodată, în sprijinul resurselor alocate la nivelul județului Vâlcea intervin și 2 ambulanțe de la SAJ Sibiu, 2 ambulanțe SMURD și 1 autospeciala pentru transport victime multiple din cadrul ISU Sibiu.

Din primele informații reiese că nu sunt victime. Sunt în total 21 de persoane implicate, 19 din microbuz și restul din autoturism. Toți ocupantii sunt constienti și primesc îngrijiri medicale la fata locului.

La locul intervenției se va deplasa si un elicopter SMURD.

Principalele etape ale planului roșu de intervenție sunt activarea planului și declanșarea planului. Punerea în aplicare a acestor etape este diferită pentru fiecare județ și este direct proporționașă cu capacitatea operativă la rutină de care dispun serviciile de urgență din județul respectiv, precum și cu natura situației de urgență.

Foto: ISU Sibiu

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI