Cine răspunde pe numărul de pe care a fost sunată mama Alexandrei Măceșanu. Poliția a luat măsuri

Cine răspunde pe numărul de pe care a fost sunată mama Alexandrei Măceșanu. Poliția a luat măsuri
Cine răspunde pe numărul de pe care a fost sunată mama Alexandrei Măceșanu

Ancheta în cazul Caracal este pe departe de a se fi terminat. Noi amănunte ies la iveală, iar pistele pare că nu se mai sfârșesc. Printre ultimele dezvăluiri despre caz s-a numărat și găsirea cartelei ultimei victime a lui Gheorghe Dincă, Alexandra Măceșanu. Anchetatorii au descoperit, de asemenea, trei telefoane la casa criminalului. Tot legat de tehnologie, s-a aflat acum și cine răspunde la telefonul lui Dincă, de pe care acesta ar fi apelat-o pe mama fetei în ziua tragediei.

Cine răspunde pe numărul de pe care a fost sunată mama ultimei victime a lui Dincă, Alexandra Măceșanu

La cea mai recentă percheziție în casa groazei din Caracal, ce s-a desfășurat duminică, 4 august, anchetatorii au descoperit noi probe. Autoritățile au plecat cu trei cutii cu noi probe, printre care se aflau haine de damă, o pereche de pantaloni ai presupusului criminal și noi rămășițe. Deși suntem în a 11-a zi de când autoritățile au ”ieșit la atac”, recent s-a analizat telefonul victimei. Imediat ce individul a fost arestat, în locuința sa au fost găsite trei telefoane mobile, care au fost ridicate, dar numai unul ”a dat de furcă autorităților”, cel care a fost, de altfel, și unul dintre cele mai importante indicii în anchetă.

Întâi de toate, amintim că bărbatul, la o zi după ce a răpit-o pe Alexandra Măceșanu, ultima sa victimă, a sunat-o pe mama fetei, recomandându-se ca ginere.  Apelul, de pe numărul 0763931765, a fost recepționat joi, 25 iulie, în jurul orei 10:30, moment în care mama fetei era la secția de poliție din Dobrosloveni și dădea declarații în legătură cu dispariția copilului său. Din discuție a reieșit că Alexandra a luat decizia să plece împreună cu partenerul său, în Anglia, să facă rost de bani. Potrivit părinților, de cealaltă parte a ”receptorului” se găsea o voce matură, a unui bărbat în vârstă. Oamenii legii au încercat, ulterior, să apeleze de mai multe ori numărul în cauză, însă fără rezultat.

Cine răspunde pe numărul de pe care a fost sunată mama Alexandrei Măceșanu. Poliția a luat măsuri
Casa lui Gheorghe Dincă

Cine răspunde, acum, pe numărul de pe care a fost sunată mama Alexandrei Măceșanu? Dacă îl apelezi, un robot telefonic te anunță că ”numărul nu este în seviciu”, ceea ce înseamnă că a fost restras de compania de telefonie mobilă, la solicitarea autorităților, ce vor încerca să afle mai multe despre oamenii cu care Dincă a luat legătură de pe acel număr telefonic. În general, un număr de telefon este eliminat numai în cazuri speciale, majoritatea rămânând disponibile în rețea și după ce posesorii abonamentelor ori a cartelelor pre-pay renunță la ele.

După o vreme, ele sunt redistribuite către alte persoane. Mai mult, nu s-ar fi justificat rapiditatea cu care compania de telefonie a eliminat numărul din serviciu, în contextul în care cu o săptămână și jumătate s-a sunat de pe el. Cel mai probabil, acesta va fi reintrodus în circulație, însă nu foarte curând, îndeosebi pentru faptul că a fost făcut public de către oamenii legii în cadrul raportului prezentat Ministrului de Interne despre modul în care autoritățile au acționat în cazul dispariției fetelor de la Caracal.