Accident cu un microbuz răsturnat, în Tulcea. A fost activat planul roșu de intervenție

Accident grav în Tulcea! Autoritățile au activat planul roșu de intervenție, după ce un microbuz cu persoane s-a răsturnat. Imediat, la fața locului au ajuns, cei de la descarcerare, două echipaje de prim-ajutor SMURD, două ambulanţe SAJ şi elicopterul SMURD.

De ce au activat autoritățile planul roșu de intervenție

Autoritățile au trecut la planul roșu de intervenții, în cazul microbuzului răsturnat în județul Tulcea, având în vedere că nu se cunosc numărul de călători din acel autovehicul. Nu se știe cât de grav a fost accidentul rutier și ce urmări sunt…

Autoritățile au luat astfel această măsură pentru a se asigura că există tot ajutorul necesar la fața locului.

”În urma unui apel prin număr 112, a fost anunţat un accident rutier pe DJ 222F, Ostrov-Daeni, judeţul Tulcea, în care un microbuz cu persoane s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

Având în vedere posibilitatea unui număr mare de ocupanţi, încă de la primirea apelului ISU Tulcea a activat Planul Roşu de Intervenţie, care presupune suplimentarea resurselor medicale de la nivelul întregului judeţ la locul accidentului”, anunţă ISU Tulcea.

După apelul la numărul de urgență 112, la fața locului au ajuns au fost trimise echipaje de descarcerare, două echipaje SMURD, două ambulanţe, dar şi elicopterul SMURD.

Momentan, nu se cunoaște dacă în urma accidentului rutier există victime.

În ce situații se activează planul roșu de intervenție

Principalele etape ale planului rou de intervenție sunt activarea planului și declanșarea planului. Punerea în aplicare a acestor etape este diferită pentru fiecare județ și este direct proporționașă cu capacitatea operativă la rutină de care dispun serviciile de urgență din județul respectiv, precum și cu natura situației de urgență.

Astfel, există județe în care planul roșu de intervenție este activat și declanșat la un eveniment cu 7 victime sau 10 victime. Pe lângă numărul de victime mai există o condiție foarte importantă de care se ține cont și anume gravitatea victimelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI