Plajele care trebuie evitate în Grecia. Ce probleme există acolo, îți vei strica vacanța

Plajele care trebuie evitate în Grecia. Ce probleme există acolo, îți vei strica vacanța
Fereste-te de aceste plaje in Grecia

Plajele din stațiunile grecești sunt renumite pentru frumusețea lor deosebită, nisipul fin și apele cristaline. Românii care au fost deja în Grecia știu la ce ne referim. Dacă faci parte din categoria celor care încă nu s-au bucurat de o vacanță acolo, vara lui 2022 poate fi ocazia perfectă. Înainte de a-ți rezerva cazarea, aruncă o privire pe aceste informații utile, pentru a nu-ți strica sejurul.

De ce trebuie să eviți aceste plaje din Grecia

Toată familia este nerăbdătoare să se relaxeze în Grecia? Află că unele plaje de acolo adăpostesc o serie de pericole. Iată unde nu ar trebui să mergi în concediu. Planifică-ți sejurul în funcție de aceste detalii prețioase. Ne vei mulțumi apoi.

Organizarea unei vacanțe în însorita Grecie poate fi destul de dificilă. Trebuie să cauți un hotel bun, să verifici informațiile despre condițiile de cazare, să te interesezi ce activități poți să faci în stațiune, dacă se mănâncă bine etc. Dar, de cele mai multe ori, lumea omite un lucru. Nu toate plajele din această țară sunt sigure. Unele dintre ele sunt pline de meduze, o simplă înțepătură putând să-ți strice cheful și distracția.

Pericolul ascuns în apă

Apa deosebit de limpede și nisipul fin din Grecia sunt la mare căutare. Turiști din toate colțurile lumii vin aici să se relaxeze. Ceea ce mulți nu știu este că plajele ascund un mare pericol. Autoritățile și salvamarii recomandă să acorzi atenție calității plajelor, care te poate avertiza cu privire la prezența meduzelor în apă. Înțepătura lor poate fi extrem de dureroasă din cauza neurotoxinei pe care nevertebratele o eliberează în corpul tău. Tentaculele au nematocisti, înțepători microscopici cu o substanță periculoasă, cu rol de apărare împotriva dăunătorilor. Te poți alege cu mâncărime, durere, arsură, umflare, roșeață și posibile sângerări pe piele. În astfel de cazuri, trebuie să te adresezi medicului.

Atenție mare la meduze, îți pot strica vacanța mult așteptată

Unde sunt cele mai mult meduze? De aceste plaje din Grecia trebuie să te ferești: Kavouri; Vouliagmeni; Glystra (Rhodos), Lagonisi (Halkidiki), Nissaki (Lavrio), Koroni și Avlaki (Porto Rafti); Vravrona; Argyri Akti din Nea Makri. Așadar, dacă vrei să te bucuri de un sejur perfect, evită aceste locuri. Meduze mov pot fi observate și în anotimpul rece, în zonele care țin de mările Egee și Ionică. Odat cu sezonul estival, nevertebratele se înmulțesc semnificativ din cauza temperaturilor ridicate. Deci, mare atenție prin ce apă te scalzi.