În România ne putem mândri cu multe plaje superbe. Unele sunt mari și au cel mai fin nisip, în timp ce altele sunt pietroase și pline de culoare. În funcție de preferințe, poți opta pentru plaje mai populare, pline de turiști, sau poți opta pentru unele mai sălbatice și mai retrase. În acest articol vom vorbi despre o superbă plajă din România, acoperită de copaci, ce oferă un peisaj desprins din insulele exotice. Iată despre ce plajă este vorba!
Dacă ești în căutarea unei plaje care încă mai păstrează farmecul unui loc virgin, sălbatic, puțin bătut de picior de om, atunci poți să te relaxezi pe plaja Sfântu Gheorghe.
Accesul pe această plajă nu este unul facil, un motiv pentru care locul nu este atât de intens vizitat. Însă dacă insiști să te afli în acest loc, trebuie să străbați pe jos aproxmativ un kilometru din localitatea Sfântu Gheorghe, urmând strada principală, fie poți să apelezi la serviciile „trocăriciului”, un soi de tractoraș ce transportă turiștii la plajă.
Plaja din Sfântu Gheorghe are un nisip extrem de fin și spațiu suficient pentru plajă, cu o întindere de mai mulți kilometri. Aici, apa mării nu este adâncă, iar cei care fac baie în ea au posibilitatea de a înainta în larg fără ca apa să depășească 1,5 m. Totuși, este de evitat îmbăierea în apropierea vărsării brațului Sfântu Gheorghe al Dunării, întrucât se formeză curenți puternici care sunt periculoși chiar și pentru cei care știu bine să înoate.
Pe această plajă poți campa fără griji, singura problemă fiind însă distanța până la punctele de aprovizionare cu apă și alimente din dat. Una peste alt, plaja este curată, fiind amplasate pubele de gunoi din loc în loc.
Cei care vin pe plaja de la Sfântu Gheorghe pot observa noaptea un fenomen aparte, atunci când cerul este complet întunecat. Atunci, în apa mării și pe plajă se pot observa așa-zișii „licurici de mare”, care fac lumini fosforescente și oferă un spectacol sublim când valurile se sparg. Vei avea impresia că în valuri se produc mici fulgere colorate.
Pentru a ajunge la Plaja Sfântu Gheorghe, poți să o faci cu barca din Tulcea, Murighiol sau Mahmudia. Vei găsi multe oferte private de bărci acolo, iar principalul lor avantaj este că durează numai două ore ca să ajungi în satul Sfântu Gheorghe, pe când cu barca publică poți face și 4 ore jumate.
De asemenea, fiecare turist trebuie să cumpere un permis de vizită pentru Delta Dunării. Localnicii organizează adesea excursii private cu barca pentru a descoperi marea diversitate de floră și faună a Dunării. Delta Dunării este renumită pentru restaurantele sale și este considerată locul perfect pentru o dietă cu pește.