30 apr. 2023 | 12:04

Plaja superbă aflată la doar 70 de kilometri de București. Turiștii se îngrămădesc să ajungă aici

Turism
Plaja superbă aflată la doar 70 de kilometri de București. Turiștii se îngrămădesc să ajungă aici
Plaja superbă aflată la doar 70 de kilometri de București

Te-ai săturat de aglomerația din București și vrei să faci o escapadă de weekend departe de trafic și nebunie. Ei bine, pentru a evita să mai parcurgi sute de kilometri în aglomerație până la Constanța, poți opta pentru o plajă care este ceva mai aproape și care poate concura lejer  cu cele de pe litoralul românesc. Se află la aproximativ 70 de kilometri de Capitală.

Plaja sălbatică din România care te va cuceri

Pentru mulți, o zi pe plajă nu ar fi la fel fără șezlong și umbrelă, aglomerație, muzică și baruri la discreție. Pentru alții, acestea sunt elemente care trebuie mai degrabă îndurate decât savurate. Din fericire, există multe alte alternative de care se poate bucura fiecare în parte, după preferințe.

Astăzi îți vom prezenta un loc aparte unde sălbăticia și frumusețea sunt litere de lege. Este vorba despre o plajă care se află la doar 76 de kilometri de București și unde românii se pot bucura de o zi liniștită la soare, departe de aglomerație, trafic și nebunie.

Zona este perfectă și pentru aceia care nu au cum să ajungă într-un sejur la mare în sezonul cald, fapt pentru care pot alege să petreacă câteva zile de vis aici.

Oamenii numesc locul „marea fără valuri”

Este vorba despre plaja de la Gostinu, din județul Giurgiu, pe care locuitorii din zonă o numesc „marea fără valuri”. Locul este luat cu asalt de turiști în fiecare sezon cald.

Aceștia găsesc aici nisip fin și se pot bucura liniștiți de o baie în apele Dunării, în zilele toride de vară, mai ales că intrarea în apă este lină. Așadar, o alternativă perfectă pentru cei care nu vor să bată drumul până la mare.

Pădurea este chiar lângă plajă

Pentru cei care iubesc natura, plaja Gostinu este locul ideal pentru a-și petrece timpul liber. Asta deoarece, chiar lângă, se află pădurea care îi va adăposti de soarele torid al amiezii. Forma și dimensiunile plajei variază în funcție de cotele apei Dunării.

Oamenii locului au fructificat potențialul pe care îl are plaja de la Gostinu și au amenajat un bar de unde turiștii își pot cumpăra înghețată și băuturi răcoritoare. De menționat este și faptul că această plajă este gratuită și fiecare își poate aduce ce dorește la pachet.

Turiștii trebuie să țină cont, în același timp, că plaja fiind una sălbatică, în zonă nu există salvamari. Așadar, trebuie să fie atenți și să nu se aventureze prea în larg.

Citește și: Plaja interzisă bărbaților, aflată la o oră de București. Cum poți ajunge aici

Parteneri
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Redactia.ro
Cine a fost marea iubire a lui Mihail Sadoveanu. S-a îndrăgostit nebunește de ea la 60 de ani: „Iartă-mă că-mi ești prea dragă”
Click.ro
Cântărețul olandez descalificat de la Eurovision riscă să fie pus sub acuzare de poliție
Digi24
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Lista de boli pentru care se acordă șapte zile de concediu medical
EVZ.ro
Copaci care cresc repede. Ce să plantezi în curte ca să ai umbră în câțiva ani
Spynews
Simona Halep a fost exclusă. Este cea mai grea lovitură pentru marea campioană
Capital.ro
Românii ale căror pensii se recalculează altfel decât toate celelalte, conform unui sistem propriu
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Un bărbat a murit în curtea vrăjitoarei Sidonia, unde s-a sărbătorit eliberarea fraților Marin! A fost găsit fără suflare după petrecere: ”Au strigat...”
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro