România are o mulțime de locuri frumoase, dar multe dintre ele nu au fost descoperite. La fel se întâmplă și în cazul unei plaje sălbatice, care concurează fără probleme cu cele din Spania sau Malta. Peisajul este mirific, merită să mergi acolo măcar o dată. Atenție, însă: turiștii o pot vizita doar câteva ore.
Plajele din România au fost luate cu asalt sezonul acesta. O avalanșă de turiști au fost pe litoralul Mării Negre și anul acesta și continuă să meargă, având în vedere că vremea încă este bună și poți avea parte de o vacanță fără probleme.
Totuși, sunt mulți oameni care vor să scape de aglomerație și să aibă parte de un sejur liniștit, fără muzică și petreceri. Cea mai bună opțiune în acest sens sunt plajele sălbatice, dar multe dintre acestea, precum Corbu, Vadu, sau Tuzla, au fost deja descoperite și nu mai sunt atât de libere.
Există, însă, o plajă retrasă, despre care nu știu prea mulți oameni. Este situată la confluenţa Deltei Dunării cu Marea Neagră, în judeţul Tulcea, la 30 de kilometri de localitatea Dunavăţul de Jos şi la 25 de kilometri de Gura Portiţei.
Este vorba despre spectaculoasa plajă sălbatică Perișor, la care se ajunge destul de greu. Totuși, merită orice efort, pentru că locul este unul de-a dreptul special, cu un peisaj și o atmosferă care te calmează.
Turiști din toate colțurile lumii vin aici, dar mulți încă nu au auzit de această zonă. Ai nevoie de un ghid care să te ducă acolo, pentru că traseele nu sunt omologate oficial. Astfel, pe site-ul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) nu există indiații în acest sens.
Conform Administrației Rezervației Biosferei Deltei Dunării (ARBDD), Plaja Perișor, în sălbăticie, este recunoscută ca fiind o zonă de separare dintre două zone cu protecție strictă, în care vizitatorilor le este interzis accesul.
Astfel, programul este redus și poți petrece aici doar câteva ore. Locul a devenit o afacere cu adevărat pentru cei care dețin acțiuni aici, unde mai lucrează acum doar câteva persoane.
„Pe timpul lui Ceauşescu, aici era cel mai mare bazin piscicol din toată Delta, «puielniţă», cum îi spunem noi. Munceau 300 de oameni. După 1998, când s-a desfiinţat Piscicola Murighiol, cherhanaua a ajuns pe mâna unor oameni de afaceri din Bucureşti. Dar e închisă de atunci. Totul s-a distrus”, a declarat Ionuţ, un localnic.