Plaja Mamaia s-a lărgit considerabil. Cum arată acum litoralul, aproape pregătit pentru turiști (exclusiv)

Plaja Mamaia s-a lărgit considerabil. Cum arată acum litoralul, aproape pregătit pentru turiști (exclusiv)
Plaja Mamaia s-a lărgit considerabil. Cum arată acum litoralul, aproape pregătit pentru turiști (exclusiv)

Nicăieri ca la Mamaia, asta se vrea în acest sezon estival care urmează. Plaja din Mamaia s-a extins destul de mult, spre bucuria turiștilor care abia așteaptă să se bucure de o vacanță binemeritată în lunile toride de vară. Cum arată acum litoralul, aproape pregătit pentru turiști. 

Plaja Mamaia s-a lărgit considerabil

Cea mai populară și aglomerată stațiune de pe malul românesc al Mării Negre este pregătită să își întâmpine turiștii, spre fericirea proprietarilor lanțurilor hoteliere și a spațiilor de cazare care așteaptă cu sufletul la gură venirea sezonului estival. Mai ales acum, când plaja din stațiunea Mamaia s-a extins într-un mod considerabil și vizibil, spre fericirea celor care adoră să se bronzeze sub razele fierbinți ale soarelui văratic.

Lucrările pentru lărgirea plajei din Mamaia sunt în toi. Mai exact, plaja s-a extins cu trei kilometri în doar două luni de zile, schimbare care poate fi observată cel mai bine într-o plimbare cu celebra telegondolă, care îți oferă o vedere panoramică asupra întregii stațiuni Mamaia și a întregii faleze, care se întinde de la Satul de Vacanță până la Hotel Vega.

„În acest moment am terminat de făcut aproape 3 km de plajă, am folosit 1,2 milioane de metri cubi de nisip şi acum vedeţi primele rezultate pe plajă din Mamaia. Unele părţi ajung şi la 250 de metri.

S-au făcut demersuri, s-a luat legătura cu toţi operatorii economici, am apelat la înţelegerea lor şi pe durata desfăşurării proiectului ne dorim ca acestea să fie reglate, să fie aşezate corespunzător”, a declarat pentru știrile Pro TV Bastian Tromp, şef de lucrări.

Plajele din Costinești și Eforie se vor extinde din vara anului 2021

Costurile de mutare şi de nivelare a gropilor lăsate în urmă de constructori vor fi suportate de agenţii economici, dar cei de la Apele Române spun că îi vor ajuta pe cei care au nevoie. Plajele din Mamaia şi Năvodari ar trebui să fie mai late cu 150 de metri până la sfârşitul lui mai 2021. De asemenea, Mamaia nu este singura stațiune care se bucură de extinderea suprafeței de plajă.

Specialiștii spun că, începând din vara 2021, lucrările se vor muta și în stațiuni mai mici dar la fel de populare precum Eforie și Costinești. Și dacă vă întrebați la ce sume fabuloase se ridică proiectului de lărgire şi protejare a plajelor de pe litoralul românesc, acesta depăşeşte 840 de milioane de euro, 85% fiind asigurați de Uniunea Europeană, la finalul căruia România va avea 220 de hectare noi de teren. Imaginile surprinse de fotoreporterii Impact nu mai au nevoie de nicio descriere.