Plaja din România care va fi extinsă. Lumea se bucură după această decizie

Plaja din România care va fi extinsă. Lumea se bucură după această decizie
Ce plaja din Romania va fi largita

S-a aflat care este plaja din România care va fi extinsă. Lumea se bucură după această decizie. Proiectul de lărgire a plajelor de pe litoralul românesc continuă, chiar dacă acolo unde s-au realizat asemenea lucrări turiștii s-au plâns că nu le place asta. Așadar, ce plajă va fi mult mai mare, vedeți în rândurile de mai jos.

Lărgirea plajelor continuă în Constanța. Plaja cărei stațiuni va fi mărită

Proiectul de lărgire a plajelor de pe litoralul românesc continuă cu lărgirea plajei stațiunii Eforie. Astfel, pe plaja din Eforie Sud au fost aduse mai multe conducte care urmează să fie asamblate, cu ajutorul cărora se va extrage nisip din largul mării.

„În septembrie vom începe aici, apoi vom merge de-a lungul țărmului, mai spre sud. Înainte de decembrie vom termina”, spune Bennart Zijderveld, reprezentant al firmei care se ocupă de amenajarea plajei.

Plaja are acum doar 10-15 metri

De asemenea, nisipul care va fi pompat din largul mării va umple fâșia de plajă care acum măsoară doar 10-15 metri lățime.

„Lotul Eforie are o lungime aproape de 6.000 de metri, mai exact 5.750 de metri. Se va lăți, plaja va avea o lățime de maxim 100 de metri”, a declarat Hristu Uzun, directorul ABADL (Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral).

Turiștii și localnicii, mulțumiți de lucrări

„Era plaja foarte îngustă și de-aia trebuie să o lățească. Lumea să vină în țară, să nu plece afară la mare”, spune un turist. Și localnicii sunt încântați. „Sunt porțiuni de plajă în care eroziunea a ajuns până aproape de balustradă și prin această operațiune de lărgire a plajelor cred că nu vom avea probleme 50 de ani de acum înainte”, a arătat un localnic. Proiectul de reabilitare a plajelor ajunge în total la 800 de milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene. Prin aceste lărgiri, România va avea în plus peste 226 de hectare de plaje, de la Mamaia până la Mangalia.

Turiștii din Mamaia se plângeau de lărgirea plajei

Pe de altă parte, turiștii din Mamaia se plângeau anul trecut că după lărgirea plajei apa este prea adâncă, șezlongurile sunt prea departe de mal, iar nisipul adus pe plajă nu mai este fin cum era odată.

În plus, lărgirea plajelor a creat, practic, un teritoriu nou pentru România, însă a adus și o problemă nemaiîntâlnită. Aceste suprafețe de plajă nou create nu sunt cadastrate, nu figurează în acte și, prin urmare, nu pot fi concesionate.