Plăcinta fără făină și fără drojdie. Aceasta iese un deliciu, dar cum se prepară această rețetă? Preparatul este unul dintre cele mai apetisante și distractive și nu se bazează, ca cel tradițional, pe făină și pe drojdie, ci altele sunt ingredientele de bază. Plăcinta are în componența sa și cartofi, un ingredient preferat de mulți.
Plăcinta fără făină și fără drojdie este, cu adevărat, o plăcintă inedită, dar care merită încercată. Are în componență, printre alte ingredientele principale, cartofi și ceapă, care îi dau un gust nemaipomenit. Unde mai pui că are mai puține calorii decât varianta clasică, astfel poate fi o gustare mai potrivită pentru cei atenți cu silueta.
În primul rând, se curăță cartofii de coajă și se dau prin răzătoare. Se storc bine apoi cartofii rași, ca să se îndepărteze orice lichid. Apoi se adaugă sare, piper, oregano și usturoi, apoi se amestecă totul cu ajutorul unei linguri.
Se încorporează oul și se amestecă bine. Se ia o matriță rotundă cu un diametru de mai mult sau mai puțin de 25 de centimetri și se toarnă amestecul în ea. Amestecul trebuie întins cu mâinile. Se dă apoi tava la cuptor la 180 de grade pentru circa douăzeci de minute.
Între timp, se călește ceapa într-un strop de ulei și se adaugă sare. Se pune apoi ceapa călită într-un bloc, se adaugă tonul, mozzarella și ouăle. Se amestecă apoi totul bine cu o furculiță.
Acum, se pune compoziția peste blatul de cartofi, care între timp a fost pus la cuptor, și se pune din nou tava în cuptor pentru încă un sfert de oră. Timpul de preparare al plăcintei fără făină și fără drojdie este de 35 de minute, iar timpul total este de 55 de minute, pentru șase porții. O porție de plăcintă fără făină și fără drojdie are 220 de calorii.
Dacă vrei să încerci o altă rețetă gustoasă de plăcintă, îți mai recomandăm și plăcintă cu carne de pui, după rețeta secretă a celui mai bun bucătar din lume, Guy Savoy. O găsești AICI!