Cum se face cea mai bună plăcintă cu carne de pui. Rețeta secretă a celui mai bun bucătar din lume, Guy Savoy

Cum se face cea mai bună plăcintă cu carne de pui. Rețeta secretă a celui mai bun bucătar din lume, Guy Savoy
Cum se face cea mai bună plăcintă cu carne de pui

Cum se face cea mai bună plăcintă cu carne de pui. Este o rețetă a francezului Guy Savoy, desemnat, recent, pentru a patra oară cel mai bun maestru bucătar din lume. Guy Savoy ocupă primul loc în acest clasament începând din 2017, iar agregatorul francez La Liste l-a plasat pe prima poziţie în acest an datorită celebra lui supă de anghinare cu trufe negre şi brioşe în foitaj cu ciuperci. O altă rețetă pe care o prepară renumitul chef este însă și plăcinta cu carne.

Cum se face cea mai bună plăcintă cu carne de pui

Despre plăcinta cu carne, Guy Savoy a spus că este una dintre mâncărurile sale preferate și că plăcinta trebuie servită imediat ce iese din cuptor. Plăcinta are în compoziție mai multe ingrediente, printre care mai multe soiuri de ciuperci. Se acordă atenție deosebită compiziției de umplutură, sosului și foietajului. Ingredientele date sunt pentru opt porții, așa că poți încerca și tu această rețetă dacă ai oaspeți.

Pentru a prepara plăcintă cu carne de pui, ai nevoie de: ciuperci: 800 g ciuperci salbatice chanterelle, (800 g) ciuperci chanterelle negre, (100 g) unt, sare fină, piper proaspăt măcinat, 3 șalote (cepe franțuzești), 2 crenguțe de pătrunjel.

Se prepară apoi umplutura, folosind: 1 pui Bresse, cântărind 2 kg, (250 g) foie gras crud, (150 g) ciuperci amestecate, (50 ml) smântână groasă, 2 şalote, 2 lingurite (10 g) unt, 2 ouă, sare fină, piper proaspăt măcinat. Sosul de pui se face utilizând ingrediente ca: 1/2 linguri (50 g) unt, 3 şalote, 1 litru de stoc maro, sare fină.

Și nu în ultimul rând, foietajul plăcintei, pentru care ai nevoie de (600 g) aluat foietaj, 2 galbenusuri de ou, 1 linguriță (5 g) sare fină.

Un sfat este să fierbi separat ciupercile, timp de cinci minute, într-o cratiță cu unt. Se condimentează cu sare și piper, se scurg și se lasă deoparte la răcit. Se scot 150 g de ciuperci pentru umplutură și se pune restul deoparte.

Despre Guy Savoy

Guy Savoy s-a născut la data de 24 iulie 1953. El este un bucătar francez, chef și proprietarul restaurantului Guy Savoy din Paris și al restaurantului din Las Vegas. Ambele au câștigat mai multe stele Michelin.

El deține alte trei restaurante în Paris. Celebrul Gordon Ramsay a fost instruit de Guy Savoy și l-a descris drept mentorul său culinar. El este căsătorit cu Danielle Savoy și are doi copii: Caroline și pe Franck.

Savoy a primit medalia Legion d’Honneur în 2008. A scris și două cărți: „Magia Legumelor” și „Guy Savoy: Rețete franțuzești simple de gătit acasă”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI