Placido Domingo este acuzat de hărțuire. Femeile erau avertizate să nu rămână singure cu el

Placido Domingo este acuzat de hărțuire sexuală

Placido Domingo este acuzat de hărțuire sexuală de către opt cântărețe și o dansatoare. Femeile au mărturisit că celebrul cântăreț și dirijor spaniol le obliga să întrețină relații sexuale cu el în schimbul unor contracte și erau pedepsite dacă refuzau. În plus, peste 30 de muzicieni, dansatori și cântăreţi au spus că Domingo făcea des gesturi care aveau conotație sexuală și făcea avansuri tinerelor.

Placido Domingo este acuzat de hărțuire sexuală

În vârstă de 78 de ani, cântărețul spaniol, cunoscut și ca dirijor şi director al Operei din Los Angeles, este acuzat că a hărțuit mai multe cântărețe și dansatoare timp de 3 decenii, primele avansuri și propuneri indecente venind la finalul anilor 80. Femeile mărturisesc că Domingo le săruta cu forța și le atingea fără să le ceară permisiunea.

Cineva care îţi reţine mâna în timpul unui dejun profesional este ciudat, la fel de ciudat ca atunci când îţi pune mâna pe genunchi. Mereu te atingea într-un fel oarecare şi mereu încerca să te sărute, a declarat una dintre victime.

Peste 30 de muzicieni, dansatori și angajați în departamentele tehnice au declarat și ei că Placido Domingo făcea des gesturi care aveau conotație sexuală, iar femeile erau avertizate să nu rămână singure în preajma dirijorului. Acesta le propunea să întrețină relații sexuale în schimbul unor contracte, pe care de multe ori nici măcar nu le mai onora. Spaniolul a dat publicității o declarație din care reiese că nu neagă în totalitate cele întâmplate și în care precizează că „regulile şi standardele după care suntem judecaţi astăzi sunt foarte diferite de cele din trecut. Sunt binecuvântat şi privilegiat cu peste 50 de ani de carieră în operă şi voi păstra cel mai înalt nivel.”

Cele mai multe dintre femeile care îl acuză pe Placido Domingo de hărțuire sexuală se aflau la începutul carierei în momentul în care au fost agresate, iar unele dintre ele au mărturisit că au fost afectate pentru tot restul vieții.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI